Progres semnificativ la nodul rutier Săucești, de pe A7 Bacau-Pascani. Umbrarescu a ajuns la un stadiu fizic de 47%

0

Lucrările de construcție ale nodului rutier de la Săucești, parte a autostrăzii A7, au atins un stadiu fizic de 47%. Acest nod rutier, situat pe teritoriul UAT Săucești, face parte din lotul 1, Săucești-Trifești (30,3 km) și va conecta A7 cu Centura Bacău Nord.

Joi, 20 iunie 2024, au început lucrările de așternere a stratului de bază din mixtură asfaltică. De asemenea, se continuă lucrările la stratul de fundație din balast al corpului autostrăzii, iar terasamentele de pe bretele au fost finalizate. În ceea ce privește fundațiile, 17 dintre cei 36 de piloți au fost deja realizați.

Lotul 1 Săucești – Trifești, care se întinde pe 30,3 km, este executat de asocierea SA&PE Construct SRL, Spedition UMB SRL și Tehnostrade SRL. Contractul, cu o valoare de 1,638,322,250 de lei fără TVA, este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și are o durată de 30 de luni. Lucrările au început oficial la 2 mai 2023, iar deschiderea nodului rutier este planificată pentru anul 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.