Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Cum va fi vremea in Moldova

Temperaturile vor atinge chiar si 7-8 grade in urmatoarele saptamani, in Muntenia si in Crisana, insa in mai multe zone vor fi ploi, conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Marti se vor semnala precipitatii, mai ales ploi, in vestul si in sud-vestul tarii si sub forma de lapovita si ninsoare la munte, iar pe parcursul noptii acestea se vor extinde treptat astfel incat vor fi precipitatii mixte in Banat si Oltenia, in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei si izolat in Dobrogea. La munte si local in celelalte regiuni vor predomina ninsorile.

Cum va fi vremea in perioada 12-25 februarie:

MOLDOVA

In prima saptamana de prognoza, valorile termice diurne se vor situa, in medie, intre 1 si 4 grade, cu cele mai scazute valori la mijlocul saptamanii si cu cele mai ridicate catre sfarsitul acesteia. In cea de a doua saptamana, variatiile termice diurne vor fi nesemnificative, iar media regionala a temperaturilor maxime va fi de 2-3 grade, caracterizand un regim termic apropiat de cel normal pentru aceasta perioada a anului. Temperaturile minime vor fi negative pe intreg parcursul intervalului de prognoza, urmand a se situa, in medie, intre -5 si -2 grade, cu cele mai scazute valori pe 16, 17 si 25 februarie. Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si mai importante cantitativ va fi ridicata in intervalul 13 – 15 februarie, dar acestea se pot semnala, temporar si pe arii restranse, aproape zilnic si in a doua saptamana de prognoza.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here