Prognoza ANM pentru weekend. Cum se schimba vremea in Moldova

Agentia de Meteorologie anunta schimbari pentru acest weekend. Temperaturile vor fi in scadere si vor aparea, din nou, precipitatii. In statiunile de la munte se va aseza un nou strat de zapada, in timp ce in restul teritoriului sunt asteptate ploi si lapovita.

Temperaturile scazute se vor resimti in special in Moldova si Transilvania, cu minime care pot cobori sub pragul de -10 grade Celsius. In restul teritoriului, temperaturile vor cunoaste o scadere usoara care se incadreaza in normalul perioadei, anunta meteorologii.

„In acest weekend, valorile termice vor marca o scadere ce se va resimti in mod deosebit in Nord-Estul teritoriului, in zona Moldovei. Mai exact, acolo maximele vor deveni in general negative in conditiile in care zilele acestea s-au inregistrat temperaturi chiar mai ridicate decat in mod normal pentru aceasta perioada, cu valori de 7-8 grade. Temperaturile vor fi destul de scazute in zona Moldovei, in sudul Transilvaniei cu maxime negative, dar si minimele vor fi destul de scazute in zonele respective – vor atinge valori de -9, izolat chiar -10 grade Celsius. In restul teritoriului, chiar daca valorile termice vor fi si acolo in scadere fata de zilele acestea, temperaturile vor fi totusi pozitive, temperaturile maxime, cu valori de 2, 3 grade in regiunile intracarpatice”, a declarat pentru MEDIAFAX, Alina Serban, meteorolog de serviciu in cadrul Admistratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

„Vantul va avea intensificari pe crestele montane, acolo unde ninsoarea va fi viscolita. In zona montana va fi in general o vreme inchisa cu ninsori care se vor semnala pe arii mai extinse pe parcursul zilei de duminica, dar nu vor lipsi nici in restul intervalului. Vant pe creste in mod deosebit si o racire si in zona montana se va resimti ca in toate celelalte zone. La amiaza, temperaturile vor deveni usor negative in zona montana mai joasa, pentru ca pe creste evident vor fi scazute, -7, -8 grade maxime , -10, -12 temperaturi minime”, a declarat Alina Serban, meteorolog de serviciu.

Saptamana viitoare va fi inregistrata cea mai friguroasa noapte din urmatorul interval anunta reprezentantul ANM: „Ne putem astepta, saptamana viitoare, la temperaturi la pragul gerului si usor sub pragul gerului, -12, -12 grade cel mai probabil in noaptea de luni spre marti si pentru zona Moldovei, depresiunile din estul Transilvaniei. Ar fi cea mai rece noapte pentru intervalul urmator de 4-5 zile”.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here