Profesorii resping oferta Guvernului și continuă greva în școli săptămâna viitoare

1

Greva profesorilor în școli va continua și săptămâna viitoare, după ce aceștia au respins oferta făcută de Guvern. Profesorii din întreaga țară sunt nemulțumiți de condițiile salariale și de sistemul de învățământ și cer măsuri concrete pentru îmbunătățirea acestora.

Negocierile dintre guvern și sindicatele profesorale au avut loc în ultimele zile, dar părțile nu au reușit să ajungă la un acord. Guvernul a făcut o ofertă privind creșterea salariilor profesorilor, dar aceasta nu a fost considerată satisfăcătoare de către reprezentanții sindicatelor. Profesorii cer o creștere mai mare a salariilor și revendică îmbunătățirea condițiilor de muncă în școli.

Un alt punct de dezacord între guvern și sindicate este reprezentat de sistemul de învățământ. Profesorii doresc reforme în acest domeniu, precum reducerea numărului de elevi pe clasă și îmbunătățirea infrastructurii școlare. Aceștia consideră că investițiile în educație sunt vitale pentru dezvoltarea societății și că este nevoie de măsuri concrete pentru a asigura un mediu adecvat de învățare.

  • Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat pentru HotNews.ro că ultima ofertă a guvernului a fost ca prima tranșă din creșterea salarială pe noua grilă, care ar urma să fie acordată din 1 ianuarie 2024, să fie de 45%, față de 40% cât li se oferise până acum.
  • De asemenea, Guvernul a propus acordarea unei sume anuale de 1.500 de lei, în luna octombrie, banii fiind din fonduri europene. Suma anuală ar urma să fie acordată până în 2027.
Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.