Profesor de matematica din Bacau, retinut dupa ce a luat mita

0

Duminica, 26 august 2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus reţinerea lui E.F.C., profesor de matematică la un colegiu din municipiul Oneşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prevăzută şi pedepsită de art. 254 Cod penal.
În fapt, la data de 22.03.2012, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a fost formulat un denunţ cu privire la faptul că profesorul de matematică E.F.C. constrânge elevii din clasa a IX – a să efectueze meditaţii particulare, la domiciliul său din Oneşti. În mod concret, acesta îi determina pe elevi să ofere sume de bani săptămânal, cu scopul de a le da note de trecere pentru a nu rămâne corigenţi la materia sa.
În urma denunţului formulat şi a activităţilor specifice desfăşurate, în data de 26.08.2012, lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bacău, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.), precum şi a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău l-au surprins pe E.F.C., în timp ce primea de la doi elevi suma de 350 lei, cu scopul de a le asigura promovarea examenului de corigenţă, prin punerea la dispoziţie a subiectelor rezolvate la materia pe care o preda.
Totodată, au fost efectuate percheziţii la domiciliul lui E.F.C., precum şi la colegiul din mun. Oneşti, unde acesta este cadru didactic.
Învinuitul a fost reţinut, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.


Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.