Prioritatile bugetului Municipiului Bacau in 2017: rezerva de apa, spitalul municipal, strazi, insula de agrement, stadion si parcuri


Intr-o postare pe Facebook, primarul Necula si-a prezentat prioritatile pentru bugetul Municipiului Bacau in 2017. Acesta a declarat ca-si doreste un oraș care oferă condiții civilizate, normale, de viață pentru secolul XXI, prin alocarea a peste 10 milioane de euro din bugetul local pentru obiective de investiții în acest an.
Proiectul de buget a fost construit ținând cont de o serie de priorități pentru acest an:

1. Rezerva de apă a Bacăului: începem execuția lucrărilor în acest an.
Valoarea totală a acestui proiect este de aproximativ 9 milioane de euro (inclusiv TVA). Lucrările vor fi finanțate în proporție de 75% de către Guvern, prin PNDL, urmând ca 25% să fie asigurate din bugetul local.

2. Spitalul Municipal, obiectiv la care mai avem de executat 25% din lucrări.
Suntem în etapa de proiectare a restului de lucrări rămas de executat. Pentru acest an am alocat Spitalului Municipal 20 milioane lei. În paralel, Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar realizează un studiu aprofundat în vederea integrării Spitalului Municipal și a Spitalului Județean de Urgență, finalitatea fiind constituirea unui consorțiu medical de top pentru băcăuani.

3. Străzi
Am finalizat proiectarea pentru 12 străzi (între care strada Aeroportului, obiectiv prioritar în contextul dezvoltării Aeroportului Internațional), iar în cursul acestui an, în urma licitațiilor, vom începe execuția lucrărilor la acestea. De asemenea, în cursul anului 2017, vom finaliza proiectarea pentru alte 60 de străzi din oraș, străzi nemodernizate până în acest moment. Concomitent, municipalitatea va asigura întreținerea infrastructurii rutiere din oraș.

4. Clasa pregătitoare (clasa zero)
Pentru anul școlar 2017-2018, peste 50 de clase din școlile municipiului Bacău vor beneficia de toate dotările necesare desfășurării în bune condiții a cursurilor de clasă pregătitoare, astfel încât părinții să nu mai fie nevoiți să scoată bani din buzunar pentru asigurarea acestora (dotările vor include: mobilier, calculator, imprimantă, videoproiector, tablă, respectiv amenajări interioare). Suma alocată acestui proiect este de 1,5 milioane lei.

5. Creșe și grădinițe
Vom continua crearea de noi locuri la creșă prin înființarea a 80 de noi locuri (4 grupe). Concomitent vom demara proiectarea a trei noi grădinițe și creșe în locațiile: Colegiul Tehnic N.V. Karpen, Școala Mihai Drăgan și str. Tecuciului.

6. Stadionul Municipal
Am prevăzut în buget suma necesară reproiectării Stadionului Municipal, pentru conformarea arenei la standardele UEFA pentru un stadion de 15.000 de locuri. Stadionul va fi refăcut printr-un proiect cu finanțare multianuală.

7. Săli de sport
Reabilităm și modernizăm 5 săli de sport: Liceul Sportiv, Colegiul Pedagogic, Colegiul N.V.Karpen, Școala Spiru Haret, Școala Mihail Sadoveanu (suma alocată este de 1,8 milioane lei)

8. Dispecerat urban/ Centru de informare cetățeni
Dispeceratul va include și un centru de informare a cetățenior, care va permite procesarea în timp real a sesizărilor dar și a solicitărilor făcute de băcăuani, fără ca aceștia să mai fie nevoiți să bată din ușă în ușă pentru a rezolva o problemă (suma alocată: 2 milioane lei)

9. Sistem de supraveghere video
Municipiul Bacău va beneficia de cel mai modern sistem de monitorizare video a principalelor artere, intersecții, obiective, precum și a zonelor cu probleme, din oraș. (suma alocată: 1 milion lei)

10. Parcări
Vom amenaja parcări în 4 zone din municipiul Bacău, cea mai importantă dintre acestea fiind parcarea de la Piața Centrală.

11. Baza Sportivă Lucrețiu Avram
Am prevăzut în buget suma necesară pentru elaborarea proiectului de reabilitare și modernizare a Bazei Sportive Lucrețiu Avram, precum și a terenurilor de fotbal ale acesteia. Baza sportivă va fi modernizată printr-un proiect cu bugetare multianuală.

12. Sistematizare Piața Centrală
Începem proiectarea pentru sistematizarea spațiilor comerciale de pe zona pietonală din Piața Centrală, în vederea conformării acestora la legislația privind normele de siguranță și protecție împotriva incendiilor.

13. Centrul de Tineret
Fostul Cinematograf ,,Orizont”, va avea, în sfârșit, o destinație. Am alocat suma de 1 milion lei, bani necesari pentru proiectarea și începerea lucrărilor la viitorul Centru de Tineret al municipiului Bacău.

14. Centrul pentru copii cu nevoi speciale
În cadrul unui proiect realizat împreună cu Asociația Betania vom amenaja și dota un centru de zi în unde copiii cu nevoi speciale vor beneficia gratuit de serviciile de specialitate necesare.

15. Spitalul TBC
În acest an am asigurat suma necesară pentru reparații capitale la instalațiile Pavilionului Central precum și pentru reamenajarea Compartimetului Afecțiuni Respiratorii.

16. Parcul Gherăiești
Am prins în buget suma necesară proiectării lucrărilor de reabilitare și reamenajare a Parcului Gherăiești în vederea înscrierii acestuia în circuitul zonelor de agrement din municipiul Bacău.

17. Amenajarea zonei din jurul Catedralei Ortodoxe
În contextul finalizării lucrărilor la Catedrala Înălțarea Domnului, vom reamenaja zona din vecinătatea construcției, unde vom crea spațiu verde și locuri de parcare.

18. Modernizăm stațiile de autobuz, dotându-le cu mobilier urban

19. Insula de Agrement
Reproiectăm restul lucrărilor de executat (aprox. 30%) și vom demara licitația pentru finalizarea Insulei.

Sursa: Facebook Cosmin Necula

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.