Printre romanii evacuati din Fasia Gaza se numara si bacauani. Premier: „Mulţi dintre copii erau fericiţi că merg la bunici acasă, la Bacău sau la Suceava”

0

 Marcel Ciolacu a afirmat că 129 de persoane au ajuns, miercuri seara, în România după ce au fost evacuate din Fâşia Gaza.

Cred că atât eu, cât şi doamna ministru am făcut astăzi un gest de normalitate şi mai mult decât atât, am transmis un semnal foarte clar că statul român nu lasă niciun român în urmă. Astăzi au fost recuperaţi 129 de români, atât români cu cetăţenie română în România, cât şi români din Republica Moldova. Următoarea aeronavă cred că într-o oră va ateriza şi deja este o listă de 51 de români. Au mai venit mai multe solicitări, peste 100 de solicitări, ca în perioada următoare să vină în România împreună cu familiile”, a precizat premierul.

El a menţionat că aceşti români vor fi preluaţi de reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 

Sunt mult mai mulţi cetăţeni români cu dublă cetăţenie în Fâşia Gaza. Noi vorbim de românii cu dublă cetăţenie care solicită să vină în România. Ceea ce am făcut eu cu doamna ministru în seara asta e o parte din acţiune. Din acest moment, Departamentul de Situaţii de Urgenţă preia toţi românii recuperaţi din Fâşia Gaza, fiecare familie. Avem familii din Timişoara, din Iaşi, din Dolj, din Olt, din Suceava, Bacău, fiecare familie are povestea ei. Mulţi dintre copii erau fericiţi că merg la bunici acasă, la Bacău sau la Suceava. Deci este o acţiune care va continua şi în zilele următoare, până când ajung la familiile lor. Dar sunt mulţi care nu mai au familii directe în România şi am vorbit pe avion cu doamna ministru, mâine, în şedinţa de Guvern, o să vorbim şi cu doamna ministru al Muncii, să vedem ce act normativ dedicat acestei situaţii, pentru că vorbim de nişte români care vin dintr-o zonă de război in România”, a explicat premierul Ciolacu. 

Prim-ministrul a adăugat că cetăţenii români şi familiile lor vor fi sprijinite în continuare de Guvern pentru a ajunge la familiile extinse şi a se integra în societatea românească, decizii în acest sens urmând să fie luate în şedinţa de joi a Executivului. Cetăţenii evacuaţi au ajuns în România la bordul unei curse speciale a companiei Tarom. Şeful Executivului a fost însoţit în această deplasare de ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.