„Prinţesa Veşnică”, un film despre Nadia Comăneci, la Festivalul Tribeca 2015

0

„Prinţesa Veşnică/ Eternal Princess”, un scurtmetraj de 30 de minute regizat de Katie Holmes, care prezintă viaţa extraordinară a gimnastei române Nadia Comăneci, va avea premiera mondială la Festivalul Tribeca de la New York, care se va desfăşura în acest an în perioada 15 – 26 aprilie.

nadia comaneci gimnastaPotrivit indiewire.com, filmul prezintă „extraordinara viaţă a faimoasei gimnaste române Nadia Comăneci, care, la vârsta de 14 ani, a obţinut primul 10 perfect, în timpul Olimpiadei din 1976, şi care, acum, este o mamă iubitoare, filantrop şi un nume marcant în sport”. Shorts Program, secţiunea în care a fost inclus filmul despre Nadia Comăneci, cuprinde nouă programe: cinci narative, trei documentare şi unul care implică o combinaţie între cele două genuri.

„Be Yourself” se numeşte programul de documentare în care a fost inclus scurtmetrajul regizat de Katie Holmes, filmele din această secţiune concentrându-se pe poveşti despre identitatea de sine. Alături de filmul „Prinţesa Veşnică” mai fac parte din program scurtmetrajele „American Renaissance (regizat de Ryan Scafuro şi Jarred Alterman), „Live Fast, Draw Yung” (regizat de Stacey Lee şi Anthony Mathile), „All American Family” (regizat de Andrew Jenks), „Elder” (regizat de Genéa Gaudet), „My Enemy, My Brother” (regizat de Ann Shin), se arată pe site-ul festivalului.

Nadia Comăneci şi Katie Holmes sunt prietene, potrivit unei declaraţii făcute de fosta soţie a lui Tom Cruise. În luna februarie, Katie Holmes a publicat o fotografie pe contul său de Instagram în care era surprinsă făcând stretching alături de fosta gimnastă Nadia Comăneci. Fotografia le arată pe cele două stând pe o masă de lemn cu câte un picior ridicat deasupra capetelor. „Întinzându-mă pe acoperiş cu minunata mea prietenă Nadia”, a scris Katie Holmes în descrierea fotografiei.

Nadia Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961, la Oneşti. De la 6 ani, Nadia a început să practice gimnastica, iar la 11 ani, a ocupat locul I în proba de individual compus a Campionatelor naţionale de juniori, dar şi în concursul pe echipe. Doi ani mai târziu, la Internaţionalele României, Nadia Comăneci s-a clasat pe primul loc la cinci probe: individual compus, paralele inegale, sol, bârnă şi sărituri. În 1975, la 14 ani, Nadia Comăneci a ocupat primul loc la Campionatele Europene în patru probe: individual compus, sărituri, paralele inegale şi bârnă, şi a cucerit medalia de argint la sol.

La Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia a devenit prima gimnastă din era modernă a acestui sport care a primit nota 10, după prestaţia ei la paralele inegale. Până la sfârşitul competiţiei, gimnasta din România a mai obţinut încă şase note de zece. Nadia Comăneci a cucerit trei medalii de aur la Montreal, la individual compus, bârnă şi paralele inegale, o medalie de argint pe echipe şi o medalie de bronz la sărituri. După JO de la Montreal, Nadia a apărut pe coperţile revistelor Time, Newsweek şi Sport Illustrated, toate în aceeaşi săptămână.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.