Prinsi de politisti pe Centura Bacaului, in timp ce transportau lemn fara a avea documente justificative

0

La data de 27 iunie a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au depistat în trafic, pe Centura vestică a municipiului Bacău, două ansambluri de vehicule care transportau material lemnos.

În urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL a reieșit faptul că, primul ansamblu de vehicule figura în aplicație cu un aviz de însoțire pentru cantitatea de 33 m.c. de material lemnos, dar la inventarierea masei existente a rezultat o cantitate cu aproximativ 6 m.c. în plus față de cea prevăzută în aviz. 

Față de administratorul societății a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr. 171/2010 cu amendă în valoare de 4.000 de lei și dispusă măsura complementară a confiscării fizice a materialului lemnos identificat în plus.

Cel de-al doilea ansamblu figura în aplicație cu un aviz de însoțire pentru cantitatea de 25 m.c. de material lemnos, dar cu ocazia verificărilor a reieșit faptul că specia materialului lemnos prevăzută în aviz, nu corespunde cu cea transportată.

          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvâșirii infracțiunilor de transport de materiale lemnoase peste 10 m.c. fără documente specifice de transport şi fals informatic.

          De asemenea, materialul lemnos în valoare totală de aproximativ 8.000 de lei a fost ridicat în vederea confiscării, iar amsamblul de vehicule în valoare de aproximativ 30.000 de euro folosit la transportarea materialului lemnos a fost indisponibilizat.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.