Primul tronson din Autostrada A7 ( Ploiesti – Siret ) ar putea fi scos la licitatie in acest an. Este vorba despre ruta Ploiesti – Buzau

Executia primului tronson din Autostrada A7 Ploiesti  – Buzau ar putea fi scoasa la licitatie in acest an. Anuntul a fost facut de sefa CNAIR, potrivit Hotnews.ro. 

Este vorba de tronsonul de la Ploiești la Buzău, urmând ca apoi să fie scoase la licitație și restul tronsoanelor pe ruta Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani. La Bacău deja 16 km din A7 sunt în stadiu avansat de construcție, cu șanse bune să fie gata anul următor.

„Autostrada A7 are șase tronsoane, două dintre ele sunt în faza finală a achiziției pentru SF și proiectare – mă refer la cele de la Pașcani la Suceava și Siret. Suntem în stadiu avansat în zona de sud a proiectului, respectiv pe Ploiești – Buzău – Bacău – Pașcani. Primul tronson pe care ne-am propus să-l lansăm în achiziție publică de lucrări la finele anului, sperăm, în funcție de cum decurge și studiul geo, va fi Ploiești – Buzău, în lungime de 65 de kilometri. Analizăm câte loturi vor fi, dacă vor fi două, dacă vor fi trei”, a spus Mariana Ioniță, directorul Companiei de Autostrăzi la un eveniment desfășurat cu Universitatea Tehnică București.

„Până la Pașcani, din datele de trafic ieșite și din analiza multicriterială 2, va fi autostradă. Proiectantul acum desfășoară activitate privind studiul de fezabilitate, proiect tehnic, caietul de sarcini și ne va asista și pe perioada achiziției publice”, a mai spus Ioniță.
Proiectul A7/DX5 reprezintă practic „coloana vertebrală” a Moldovei – va prelua traficul pe ruta Nord-Sud, acolo unde se înregistrează cele mai mari valori ale traficului din regiune și care în prezent se desfășoară pe DN2/E85, un drum național cu câte o bandă pe sens și un acostament puțin mai lat folosit adesea neregulamentar de către șoferi drept încă o bandă de circulație – unul din drumurile naționale cele mai periculoase după numărul de accidente.
Sursa: hotnews.ro

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here