Primul elicopter Black Hawk a ajuns in Romania. Mentenanța se va face la Bacău

0

Primul elicopter Black Hawk destinat urgentelor medicale și operațiunilor de salvare a fost recent livrat în România, ca parte a lotului de șase elicoptere deja comandat. Aceste aeronave vor fi utilizate de către Inspectoratul General de Aviație în misiuni medicale și de salvare, având la bord echipaje medicale SMURD. În conformitate cu termenii contractului, primul elicopter a fost livrat țării noastre la începutul acestei luni și a efectuat o aterizare pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj ieri.

Elicopterele Black Hawk achiziționate de România sunt produse în Polonia, unde sunt fabricate sub licența Lockheed Martin. Ele se disting prin capacitățile lor de intervenție mult superioare față de aeronavele Eurocopter, care sunt în prezent utilizate de SMURD. Aeronavele existente nu vor fi retrase din uz, ci vor opera în paralel, în funcție de natura misiunilor pe care le desfășoară. ( sursa : dejeanul.ro )

foto: Facebook.com/Orbi1

Mentenanta elicopterelor va fi facuta la Aerostar Bacau, unde va fi deschis un centru de intretinere

„În urma unui contract semnat între cele două companii în luna ianuarie, centrul MRO Black Hawk este programat să fie complet acreditat şi operaţional atunci când cele şapte elicoptere S-70 Black Hawk vor sosi în România, în cursul acestui an. Ministerul Afacerilor Interne al României a semnat un acord-cadru pentru o flotă de până la 12 Black Hawk în noiembrie 2021 pentru a răspunde nevoilor serviciilor de urgenţă ale ţării”, se arată într-un comunicat al Lockheed Martin, citat de Agerpres.

„Acest centru, atunci când va fi operaţional, va contribui la crearea şi menţinerea locurilor de muncă înalt calificate în România”, potrivit lui Ray Piselli, vicepreşedinte pentru afaceri internaţionale al Lockheed Martin, citat în comunicat.

După ce a finalizat un audit al Aerostar şi al instalaţiilor sale, Lockheed Martin precizează că aşteaptă o evaluare a planurilor instalaţiilor de către autorităţile române. Angajaţii Aerostar au finalizat deja pregătirea MRO necesară la Academia de Training Sikorsky Lockheed Martin din West Palm Beach, în statul american Florida.

„Prin această nouă capabilitate, Aerostar va continua şi va parcurge întreg procesul de preluare a activităţilor MRO necesare pentru noile aeronave din România şi din regiune. Dorim să consolidăm poziţia României pe această piaţă şi să ne bazăm pe capacităţile şi cunoştinţele noastre tehnice pentru a stimula cooperarea cu alte companii româneşti din acest domeniu”, a declarat Grigore Filip, preşedinte şi CEO al Aerostar Bacău

Oficiali din România şi Polonia au semnat în septembrie 2021 un acord cadru de furnizare a 12 elicoptere medii-grele multifuncţionale Black Hawk, destinate efectuării de misiuni de salvare de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.