Primii kilometri de drum expres din Romania au fost deschisi circulatiei. Tronsonul a fost realizat de UMB

Astazi s-au deschis primii kilometri de drum expres din Romania. Este vorba despre lotul 1, tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitesti ( DEx 12 ). Constructorul acestui lot a fost Dorinel Umbrarescu. Anuntul a fost facut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu:

Lucrările au fost finalizate cu o lună mai devreme faţă de termenul contractual. Cu o lungime de 18,5 km (Robăneşti – Piatra-Olt), acest lot al DEx 12 va asigura şi ocolirea oraşului Balş. Evitarea tranzitării localităţii va scurta timpul de deplasare pe relaţia Craiova, va elimina aglomeraţia din oraş şi va creşte gradul de siguranţă rutieră în zonă„, a notat Grindeanu.

Grindeanu a mai precizat ca in iunie se va deschide si circulatia pe lotul 2, între Piatra – Olt şi Valea Mare, pe distanţa de 21,35 km:

Acest lot va asigura ocolirea municipiului Slatina, unde la ora actuală traficul rutier provoacă ambuteiaje şi disconfort”, a adăugat acesta.

Cu o lungime de 18,5 km (Robănești – Piatra Olt), acest lot al DEx 12 va asigura și ocolirea orașului Balș. Proiectul Drumului Expres Craiova-Piteşti (DEx 12) a fost lansat în anul 2017 şi este finanţat din bani europeni (POIM 2014-2021).


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPolitistii, jandarmii, pompierii si angajatii Prefecturii, la datorie in perioada Sarbatorilor Pascale
Articolul urmatorArmă letală ridicată în vederea confiscării

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.