Primarul Viziteu vrea sa „corecteze” bugetul, desi el a fost validat de instanta. PSD: E imposibil de rectificat o hotărâre ce este suspendată din cauza acțiunii prefectului USR

Prefectul Bulai a iesit public cu un comunicat de presa, prin care anunta ca nu va face apel la procesul prin care Prefectura a contestat bugetul Bacaului ( pierzand in prima instanta), daca consilierii locali vor vota o modificare ceruta de primar la HCL111.

In adresa trimisa de primarul Viziteu se mentioneaza ca daca aceste modificari ar fi facute, bugetul ar putea fi aprobat de ANAF. Reamintim ca bugetul a fost validat de un judecator, in prima instanta, Prefectura pierzand procesul pe fond. Mai mult bugetul a fost transmis la ANAF, inainte de contestare, iar cotele defalcate au fost deblocate:

Redam integral comunicatul Prefectului :

„Pentru o informare corectă a opiniei publice în ceea ce privește acțiunea de contestare a HCL 111/2021, Instituția Prefectului județul Bacău face următoarele precizări: Astăzi, 7 iulie 2021, Primăria Municipiului Bacău a remis instituției noastre o adresă prin care ne informează că urmează, într-o ședință a Consiliului Local Bacău, să fie corectată hotărârea prin care s-au adoptat bugetul Municipiului Bacău și lista de investiții pe anul 2021.Astfel, bugetul ar urma să fie validat de programul Ministerului de Finanțe și va deveni operațional.În același timp, instituția ne informează că în lipsa cotelor defalcate de TVA, Municipiul Bacău va rămâne fără bani de funcționare în perioada următoare.„Drept urmare, în aceste condiții, am informat Primăria Municipiului Bacău de faptul că Instituția Prefectului județul Bacău nu are nici un interes, fiind întrunite condițiile de legalitate, să urmeze o cale de atac împotriva hotărârii pronunțate în dosarul nr.1148/110/2021”, a declarat prefectul Leonard Bulai.”

PSD Bacau a reactionat imediat, spunand ca hotararea prin care s-a adoptat bugetul (HCL111) este „imposibil de rectificat intrucat este suspendată din cauza acțiunii prefectului USR”:

„E imposibil de rectificat o hotărâre ce este suspendată din cauza acțiunii prefectului USR care a atacat în instanță HCL 111, la comanda şefului său politic, blocând bugetul mun. Bacău aprobat de Consiliul Local. Tandemul Viziteu & Bulai e singurul vinovat de impasul în care se află Bacăul, că angajații municipalității riscă să nu-şi mai ia salariile în lunile ce vor veni şi de faptul că servicii publice stringente nu pot fi asigurate (salubrizare, cosit iarbă, iluminat, întreținere străzi etc).

Subliniem că legalitatea HCL 111 a fost confirmată de Tribunalul Bacău, inclusiv a amendamentului formulat de cei 12 consilieri locali care au alocat bani pentru bursele elevilor, spital, stadion, modernizare clase şcolare, ajutoare pentru nou-născuți, ecologizarea gropii de gunoi etc. Tertipurile şi „inovațiile” juridice ticluite de Viziteu & Bulai, prin care se propune „rectificarea” unei hotărâri suspendate la acest moment, reprezintă o nouă cacealma marca USR şi o probă că cei doi n-au înțeles nimic din autogolul pe care şi l-au dat cu contestarea legalității HCL 111.

Nu cei 12 consilieri locali se fac vinovați de criza abătută asupra Bacăului, ci cei doi nepricepuți care se joacă de-a administrația la conducerea Primăriei şi Prefecturii. Propunerea primarului Viziteu de a „rectifica” HCL 111, suspendată de acțiunea în instanță a lui Bulai, este nu doar inacceptabilă, ci mai ales nelegală.

Mai mult, consilierii locali ASU (PSD/PPU-SL) nu vor aproba niciodată tăierea fondurilor alocate pentru bursele şcolare, pentru lucrările de la Spitalul Municipal, stadion sau ecologizarea fostei gropi de gunoi a oraşului, aşa cum propune Viziteu prin fumigena cu „rectificarea” bugetului. Totul pentru a duce banii în cumpărarea bunăvoinței presei sau plata unor servicii de consultanță & studii către clientela politică a USR.

Deblocarea situației create de tandemul iresponsabil Viziteu & Bulai se poate face doar prin retragerea acțiunii din instanță a Prefecturii (nepromovare recurs), punerea în executare a bugetului aprobat prin HCL 111 şi rectificarea legală a bugetului, printr-o propunere care să nu aducă atingere amendamentului formulat de cei 12 consilieri locali, care a fost validat deja în instanța de judecată.

Putem înțelege şi accepta că primarul nu mai doreşte trenul urban promis în campania electorală, dar nu putem accepta ca elevii băcăuani să nu-şi ia bursele, Spitalul Municipal să nu fie terminat (atenție la valul 4 covid) sau groapa de gunoi să nu fie ecologizată!” a precizat PSD Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentIvancea: A început asfaltarea celui mai lung tronson din drumul de 95 km, care va conecta comunele Dămieneşti şi Podu Turcului
Articolul urmatorO fata de 13 ani a fost lovita pe trecerea de pietoni, in municipiul Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.