Primarul Viziteu refuza sa finanteze lucrari de reparatie la conducta de aductiune si ameninta cu plangeri penale


Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, a prezentat in sedinta de CL de astazi trei solutii pentru asigurarea conductei de aductiune de la Valea Uzului. Solutiile fac parte dintr-o expertiza tehnica comandata de ADIB. Acestea ar urma sa asigure conducta in punctele nesigure, astfel incat numarul avariilor sa fie cat mai mic.

Primarul a anuntat ca nu va finanta o astfel de modernizare, argumentand ca „bacauanii nu pot plati de doua ori aceeasi lucrare”. Conducta de aductiune a fost modernizata in anul 2011. In 2019, Primaria Bacau ( condusa de Cosmin Necula ) si CRAB au sesizat Parchetul in legatura cu aceasta conducta – pe aceeasi speta – lucrarile au fost facute gresit. Parchetul a clasat plangerile penale.

Primarul Viziteu vrea sa faca o noua plangere penala, spunand ca cele anterioare nu au fost facute corect :

„Astăzi am cerut demisia conducerii CRAB. Este inadmisibil să nu aibă capacitatea tehnică să rezolve o avarie, după atâția ani de administrare a rețelei. În ședința de Consiliu Local de astăzi, prefectul și președintele Consiliului Județean au apărut pe un „cal alb”, după ce criza a trecut și au identificat soluția pentru a evita alte probleme la apa: să plateasca băcăuanii, din nou, modernizarea conductei de aducțiune, deja modernizată în 2011 tot din banii lor!

Așa ceva eu nu accept! Este inadmisibil ca băcăuanii să fie puși să plătească, a doua oară, aceeași lucrare. Voi formula plângere penală împotriva celor care si-au bătut joc de banii publici printr-o „modernizare”, astăzi expertizată ca fiind defectuoasă, a conductei de aducțiune.În paralel vom identifica căile pentru a remedia viciile descoperite prin expertiza tehnică. Si alături de juriști vom identifica soluția de recuperare a banilor pentru aceste remedieri, de la cei responsabilii de lucrările defectuoase finalizate în 2011. Acestea sunt soluții intr-o societate normală, nu banii cetățenilor cheltuiți de două ori pentru incompetența altora! Mai mult, vom monitoriza atent punerea în funcțiune a Rezervei de apă și modernizarea rețelei de distribuție de apă de sub oraș (licitată de CRAB de patru ori fără succes).” a spus primarul Viziteu


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPrefect Bogdanel : Aducțiunea de apă Valea Uzului trebuie pusă în siguranță de proprietar, UAT MUNICIPIUL BACĂU
Articolul urmatorParfumuri contrafăcute depistate de polițiști

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.