Primarul Viziteu nu renunta la „trenul urban” : „Transportul public local trebuie să devină atractiv”


Primarul Municipiului Bacau, Lucian Viziteu, nu a renuntat la ideea infiintarii unui „tren urban”. Abia intors de la o intalnire cu primarii de municipii din Romania, edilul a anuntat ca s-a mai facut „inca un pas” pentru trenul urban :

Încă un pas spre trenul urban – astăzi alături de colegii primari din Asociația Municipiilor din România la întâlnirea cu ministrul Investitiilor si Proiectelor europene si ministrul de Finante. Întâlnirea noastră a vizat mai multe aspecte tehnice și legislative care ne afectează viața administrativă de zi cu zi, de la gestiunea imobilelor naționalizate, la finanțarea transportului elevilor, limitele de finanțare rambursabilă, programul de termoficare și stadiul anumitor modificări legislative. Ce vreau să remarc este că Guvernul e la ultimii pași pentru a permite UAT-urilor să atragă fonduri direct și să deruleze investiții în infrastructura feroviară, adică tren urban, tren metropolitan, metrou de suprafață, etc. M-am implicat încă de la începutul mandatului pentru legiferarea acestui aspect, astfel încât transportul feroviar local să devină un serviciu public local gestionat de primării.” a anuntat primarul Viziteu

Trenul urban a fost promis de Lucian Viziteu in campania electorala din 2020. Edilul a prezentat acest proiect intr-un „contract” asumat, alaturi de alte proiecte precum stadionul, revolutia taxelor sau infrumusetarea cartierelor din oras. Pana in acest moment, primarul Viziteu nu a reusit sa duca nici un proiect pana la capat.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentVIDEO: Se demoleaza garajele de pe strada Digu Barnat
Articolul urmatorPrefectura a decis ca o stanca, care pune in pericol 30 de familii din Gura Vaii, sa fie detonata

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.