Primarul Viziteu anunta finalizarea studiului de trafic pentru trenul metropolitan: 1600 de calatori ar folosi acest serviciu


Primarul Viziteu nu renunta la trenul metropolitan si anunta finalizarea studiului de trafic. Documentul propune 11 puncte de oprire, dintre care 6 in Bacau. Conform studiului, 1600 de calatori ar urma sa foloseasca acest serviciu de transport.

Trenul ar urma sa opreasca in urmatoarele statii : Racaciuni, Gh Doja, Faraoani, Siretu, Galben, Valea Seaca, Letea, Narciselor, Carpati, Bacau, Gheraiesti, Lilieci, Itesti, Serbesti, Beresti, Galbeni, Parcul industrial Hemeius, Hemeius Sud, Hemeius Nord, Garleni, Avicola, Lespezi, Racova, Buhusi :

Trenul Metropolitan este o investiție oportună nu doar pentru Bacău, ci pentru toată Zona Metropolitană din jurul municipiului. Va conduce la creștere economică și o regrupare a activităților în jurul Bacăului. Studiul evidențiază și provocările pe care supraîncărcarea rețelei rutiere din Zona Metropolitană, în perspectiva menținerii actualului ritm de dezvoltare, le poate aduce. Fără o viziune coerentă și comună pe termen lung, arterele principale de acces către municipiu riscă să fie blocate complet.

În prezent serviciile de transport public funcționează la un nivel nesatisfăcător, cu frecvență scăzută și planificare inexactă.Aproape jumătate dintre cei intervievați pentru sondajul realizat în cadrul studiului au declarat că ar utiliza trenul metropolitan.” a precizat edilul Viziteu

Viziteu a precizat ca exista sanse ca acest tren sa fie finantat prin Programul Operațional Regional 2021-2027, precum și prin Planul Național De Redresare Și Reziliență.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.