Primarul Viziteu, absent la a treia sedinta de CL convocata chiar de el. Lucian Bogdanel (PSD): De neinteles este insolenta cu care Viziteu ii trateaza in acest caz nu doar pe consilierii locali, ci intreaga comunitate bacauana de problemele si „modernizarea” careia, brusc, nu prea mai are nici timp si nici chef

2

Fostul prefect de Bacau, Lucian Bogdanel, il acuza pe primarul Viziteu ca nu se prezinta la sedintele de CL – pe care le-a convocat de trei ori la rand. Vicepresedintele municipalei PSD Bacau spune ca primarul incearca sa se „extraga politic” din subiecte spinoase, pasand responsabilitate catre consilierii locali:

„Primarul Viziteu se da lovit si nu participa la a treia sedinta consecutiva de CL pe care o convoaca, sub pretextul unor asa-zise probleme de sanatate care i-ar impiedica pana si participarea on-line (!). „Probleme” care nu l-au împiedicat insa, in ultimele zile, sa faca politica mare la Bucuresti sau sa intervina cu declaratii atunci cand a fost solicitat de presa. L-au „impiedicat” sa-si exercite responsabilitatile de primar, mai precis de ordonator principal de credite, care avea obligatia legala – incepand din octombrie 2023 – sa transpuna intr-un act administrativ (HCL) prevederile Legii 296/2023 privind reducerea cheltuielilor in administratia publica locala cu 10%. Deci si-n Primaria Bacau.

Termenul limita de implementare a acestor masuri si de aprobare a noii organigrame institutionale a fost deja depasit (30 iunie), desi ordonatorul de credite Viziteu a avut timp berechet la dispozitie – peste jumatate de an pentru a le opera. Nu s-a sinchisit cu asta, dar a plasat peste ordinea de zi a sedintei CL de azi (4 iulie) proiectele privind aprobarea organigramelor primariei si ale institutiilor din subordine, trimitand populist la inaintare directorii & sefii de servicii din primarie, in conditiile in care maniera discretionara in care au fost elaborate aceste organigrame, cu nesocotirea consultarii angajatilor, va genera un nou val de probleme in respectivele institutii.

Cu cine sa dezbata si sa delibereze consilierii locali aceste proiecte vitale in lipsa initiatorului lor?

Totodata, intre cele peste 40 de proiecte de hotarare de pe ordinea de zi s-au numarat o rectificare bugetara, garantarea unui credit de peste 20 mil. euro ce urmeaza a fi contractat de CRAB, „inventarea” unor noi taxe la Insula de Agrement sau lungirea peltelei SSPM, societate in insolventa unde un acolit al lui Viziteu mimeaza – pe bani frumosi – activitatea de administrator special la o firma la fel de moarta ca mortii din cimitirul Sarata II (si, pe deasupra, datoare la stat cu aprox. 1,5 mil. lei). Inteleg si intelegem nevoia primarului de a spala putina si de a se extrage politic din subiecte spinoase si probleme a caror cauza principala este. De neinteles este insolenta cu care Viziteu ii trateaza in acest caz nu doar pe consilierii locali, ci intreaga comunitate bacauana de problemele si „modernizarea” careia, brusc, nu prea mai are nici timp si nici chef. Ba, mai mult, comunicarea cu alesii e mijlocita, mai nou, de o doamna de la „cabinet” careia Codul Administrativ nu-i ofera nicio atributie in gestionarea relatiei cu alesii locali sau interogarea lor cu privire la ce si cum vor vota.

P.S. Pentru ca bataia de joc sa fie completa, alesii au fost convocati la sediul primariei – in vederea „necesitatii clarificarii” aspectelor legate de noile organigrame – luni, 8 iulie. Deci, nu doar ca nu e nicio urgenta pt primar, dar termenele prevazute de Legea 296 sunt si facultative. Si de ce am avea o dezbatere transparenta in CL, cand putem face o noua organigrama la mica intelegere, undeva pe holul de la etajul 5 din primarie?” a transmis Lucian Bogdanel

2 COMENTARII

  1. PSD ul să mai termine cu acuzațiile aiurea și să lucreze pentru cetățeni. Președintele consiliului județean a rezolvat organigrama consiliului . La primărie consilieri pun numai bețe în roate, de fapt ei le fac rău cetățenilor nu primarului. Primarul prezită concret că , consilierii nu au votat și nu a putut rezolva.Pesediștilor că le place că nu le place Viziteu a ieșit iară primar deci trebuie să lucreze împreună pentru binele cetățenilor și a orașului. Cei aleși ar trebui să facă mai multă treabă și mai puțin scandal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.