Primarul Viziteu a explicat de ce a organizat Oktoberfest, in plin val 4: „Am continuat cu acest festival pentru ca foarte multi bacauani mi-au scris ca isi doresc un moment de relaxare si bucurie”

Municipiul Bacau a trecut de 6 – rata de infectie, iar incepand de marti, 12 octombrie, se vor aplica noi restrictii in tot orasul. Cele mai importante vor fi purtarea mastii atat in interior cat si in exterior, iar persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boala nu vor mai avea voie sa iasa din case vineri – sambata si duminica, in intervalul 20:00 – 05:00 , decat cu o adeverinta.

   

In spatiul public au aparut mai multe discutii in care se critica organizarea acestui eveniment ( Oktoberfest ) – accesibil doar pentru 1.000 de persoane simultan, cu certificat verde. Multi bacauani l-au acuzat pe primar ca a platit un eveniment din bani publici doar pentru anumite persoane si este o discriminare, altii l-au acuzat ca organizeaza un eveniment in plina pandemie, eveniment ce poate creste numarul de cazuri de COVID19. Va reamintim ca atat persoanele vaccinate cat si nevaccinate pot face COVID19 si pot transmite boala.

Viziteu a explicat ca viata merge mai departe, chiar si in pandemie, spunand ca a facut acest festival la cererea bacauanilor:

A fost bugetat dinainte cand nu se punea problema de certificat verde. Am continuat cu acest festival pentru ca foarte multi bacauani mi-au scris ca isi doresc un moment de relaxare si bucurie. Accesul la eveniment s-a facut conform regulilor in vigoare – vaccinati, testati sau cei care au trecut prin boala. Din punctul meu de vedere, viata merge mai departe si in limitele legale trebuie sa ne bucuram de ea.” a spus Lucian Viziteu, primar al Municipiului Bacau

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here