Primarul recunoaste starea dezastruoasa a locurilor de joaca din Bacau: „Voi face toate demersurile pentru a moderniza locurile de joacă, mai ales că acest lucru nu s-a făcut de mulți ani”


Problema locurilor de joaca din Municipiul Bacau incepe sa puna tot mai multa presiune pe administratia locala. Locurile de joaca dintre blocuri si din parcuri arata ca dupa razboi, iar parintii reclama acest lucru atat prin intermediul retelelor sociale cat si la primarie – banci rupte, leagane fisurate, gropi si multe alte probleme care nu doar ca fac imposibila recreerea, insa pot pune in pericol copiii.

Primarul Viziteu spune ca stie de aceste lucruri insa pentru rezolvarea acestor probleme este nevoie de timp pentru studii, avize si alte acte premergatoare. Mai mult de atat, edilul spune ca suma necesara reabilitarii locurilor de joaca este foarte mare – aproximativ 2 milioane de euro:

Au fost recepționate până în prezent locuri de joacă NOI în cartierul ANL, Letea 32 și Letea 50 bis, și cel de la Școala „Octavian Voicu”, reamenajat integral după un incendiu. Iată ce se întâmplă acum: pentru locurile de joacă dintre blocuri, dar și pentru cele aflate în curtea grădinițelor se derulează un studiu de avizare a lucrărilor de intervenție. Apoi, vom avea o radiografie clară a lucrărilor ce trebuie executate în toate cele 46 de locații. Unele vor avea nevoie doar de reparații și înlocuirea unor echipamente.

Dacă starea de deteriorare este prea mare, vom lua în calcul reconstruirea integrală. Estimările incipiente arată că e nevoie de 2 milioane de euro pentru a reabilita și moderniza locurile de joacă din municipiul Bacău. Urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici, obținerea autorizațiilor de construcție și aprobarea costurilor prin hotărâre de Consiliul local. După aprobarea HCL-urilor pentru fiecare dintre aceste spații, vom derula licitație pentru proiectare și execuție.

Voi face toate demersurile pentru a moderniza locurile de joacă, mai ales că acest lucru nu s-a făcut de mulți ani. Nu vreau o „spoială”, ca să vedeți că am dus 2 bănci și 2 leagăne. Toate echipamentele instalate la un loc de joacă presupun măsuri de siguranță. Orice alegem trebuie să fie calitate pentru mulți ani și pentru binele copiilor noștri. Conform legislației în vigoare aceste lucrări nu mai pot fi făcute de către echipele primăriei, ci trebuie contractate cu firme autorizate pentru astfel de lucrări. De aceea, vă rog să aveți răbdare. Sunt și eu părinte, înțeleg cât de mult contează să avem posibilitatea de a ne petrece timpul cu copiii în aceste locuri, cât mai multe, cât mai aproape de casă!” a precizat Lucian Viziteu, primarul Municipiului Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.