Primarul Necula ofera noi detalii despre proiectul „O casa pentru fiecare tanar”

Proiectul promovat de primarul Necula, „O casa pentru fiecare tanar” a starnit interes printre tinerii dn oras. La discutiile ce au avut loc la Centrul de Tineret, cateva sute de bacauani s-au adunat pentru a pune intrebari legate de proiect. Multi dintre ei nu au apucat, iar altii nu au avut loc in sala.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Intrucat sunt multe necunoscute, iar oamenii continua sa puna intrebari, primarul Necula a oferit noi detalii. Proiectul pare a fi o idee buna, insa greu de pus in practica. Bacauanii refuza sa creada ca acest proiect va fi dus la bun sfarsit, intrucat pe lista promisiunilor inca asteapta „Insula”, „Stadionul” si „Spitalul”.

Cele 42 de hectare de teren trebuie sa fie parcelate in 855 de loturi, iar fiecare lot trebuie sa aiba utilitati, cai de acces, etc. Costurile pentru aceste investitii sunt deosebit de mari si vor fi suportate de Primaria Bacau.

Pentru ca acest proiect sa porneasca este nevoie de un vot in Consiliul Local. Acest vot va avea loc pana la finalul acestui an, cel mai probabil in zona zilei de 23 decembrie.

Mai jos va prezentam detaliile oferite de primarul Necula, vis-a-vis de proiectul „O casa pentru fiecare tanar” :

„Ce oferă Primăria?

Pentru acest program Primăria oferă GRATUIT:

-42 de hectare de teren pe strada Poligonului care vor fi lotizate în 855 de loturi a câte 300 mp.
-infrastructură (străzi și rețea de utilități publice)
-3 tipuri de proiecte de casă (parter, parter + mansarda, parter + etaj)
-creșă, grădiniță, parc

Care sunt condițiile pentru a aplica?

Condițiile impuse de Legea nr. 15/2003 pentru ca un solicitant să fie eligibil sunt următoarele:

– să aibă vârsta cuprinsă între 18 ani (împliniţi) si 35 de ani (neîmpliniţi) la data depunerii solicitării
– să aibă cetăţenie română şi domiciliul în municipiul Bacău
– solicitantul şi soţul/ soţia, după caz, să nu fi avut sau să nu deţină în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe.

Ce alte criterii vor fi luate în calcul?

Suplimentar condițiilor impuse de Lege, Primăria Bacău a elaborat o serie de criterii ce vor oferi puncte în plus solicitanților. Se vor lua în calcul aspecte legate de:

– situația venitului,

– nivelul studiilor,
– numărul copiilor minori,
-condițiile în care locuiește în prezent
– activitatea de volutariat
– vechimea cererii
– De asemenea, pentru cei care doresc să se restabilească în Bacău, în prezent fiind plecați în străinătate, se vor oferi puncte suplimentare.

De ce pot aplica doar persoane cu vârsta până în 35 de ani și de ce terenul oferit are 300 mp?

Este important de știut că aceste condiții sunt impuse de Legea nr. 15/2003, lege care reglementează sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe. Prin urmare, aceste condiții nu sunt facultative și tebuie respectate întocmai, atât de Primărie cât și de solicitanți.

 Solicitantul este obligat să folosească proiectul pentru locuință pus la dispoziție de Primărie?

NU. Cele trei tipuri de proiecte de casă sunt doar o facilitate pe care o oferim gratuit. Solicitantul poate folosi unul dintre aceste proiecte sau își poate elabora un proiect pe cont propriu.

Când se vor putea depune dosarele?

Continuarea demersurilor pentru acest proiect este condiționată de aprobarea în Consiliul Local.” a precizat primarul Bacaului, Cosmin Necula

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here