Primarul Necula a dat ordinul de incepere a lucrarilor la „Rezerva de apa a Municipiului Bacau”

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Primarul Bacaului, Cosmin Necula, a semnat ordinul pentru inceperea lucrarilor la proiectul „Rezerva de apa a Municipiului Bacau”. Autorizatia de construite pentru acest proiect a fost aprobata in urma cu doua saptamani de Consiliul Judetean Bacau.

Rezerva de apa a Bacaului are asigurare finantata de la Guvern si este un „backup” pentru desele probleme la reteaua de apa cauzate de avariile la conducta de la Valea Uzului.

„Este unul dintre cele mai importante obiective ale administrației mele la finalizarea căruia vom rezolva problema nr. 1 cu care se confruntă orașul nostru: problema apei. Am vorbit despre necesitatea acestui proiect încă din 2016, în condițiile în care municipiul Bacău nu dispunea de surse alternative de alimentare cu apă și depindea, exclusiv, de aducțiunea de apă de la Valea Uzului. Odată ajuns în Primărie, am început de la zero acest proiect vital, iar astăzi începem lucrările la Rezervă. Obiectivul va asigura alimentarea cu apă a orașului în caz de avarii pe aducțiunea Valea Uzului.

Voi monitoriza lucrările la acest proiect, scopul meu fiind reducerea termenului de execuție și punerea în funcțiune a Rezervei în cel mai scurt timp posibil.” a spus primarul Necula

Licitatia pentru Rezerva de Apa a Bacaului a fost castigata de asocierea de firme Branpis SRL – Mapamond SRL (subcontractori Marste SRL, Damiena SRL). Durata contractului este de 15 luni, din care 2 luni pentru elaborarea proiectului tehnic al rezervei si restul pentru executia propriu-zisa a lucrarii.

Ce inseamna acest proiect:
– Lungimea totala a conductei de aductiune/ distributie va fi de 8900 ml si va cuprinde 7 tronsoane de conducta
– Tronsoanele de conducta vor fi completate de un numar de 3 statii de pompare (Gheraiesti, Margineni 2, Vasile Parvan)
– 14 camine de vana, golire si aerisire
– Gospodarie de apa constituita din: rezervor cu o capacitate de 25 mc, statie de clorinare, statie de pompare, instalatii electrice si hidraulice.

 

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here