Primarul „cearta” politistii pentru ca cer completari la lucrarile de la Pasajul Revolutiei. Ce spune Politia

4

Intr-o postare pe Facebook, primarul Municipiului Bacau, Lucian Viziteu, critica Politia Rutiera pentru ca a cerut completari la proiectul de la Pasajul Revolutiei:

Sunt consternat să aflu că un proiect la care lucrăm de 2 ani, pe care băcăuanii îl doresc și îl așteaptă și pentru care s-au obținut deja toate avizele necesare autorizării este întârziat de solicitări absurde. Suntem pe cale să începem lucrările de modernizare a Pasajului Revoluției. Vorbim deja de doi ani despre cum întreaga zonă va deveni pietonală și acum se găsește Poliția Rutieră să ceară ”completări”. Culmea e că au avut proiectul în analiză, având în vedere că au dat deja un aviz favorabil pe el. Vreau să cred că e vorba despre birocrație excesivă și nu despre o încercare de întârziere a proiectului dictată de rațiuni electorale.” a transmis primarul

Am cerut un punct de vedere de la IPJ Bacau, care ne-a comunicat ca aceste completari sunt necesare pentru a stabili exact cum vor intra autospecialele si cum vor circula pietonii, in perioada lucrarilor:

Acordul poliției rutiere pentru închiderea circulației sau instituirea restricțiilor de circulație în vederea executării de lucrări în zona drumului public poate fi emis doar în urma asigurării tuturor condițiilor de siguranță pentru circulația pietonală pe durata desfășurării lucrărilor, precum și de protecție a drepturilor și intereselor legitime ale persoanelor participante la trafic sau aflate în zona drumului public, a proprietății publice și private, cât și a mediului.

Facem precizarea că, în urma solicitării din data de 19.02.2024 a executantului lucrării la care faceți referire, către Biroul Rutier Bacău, acesta a fost înștiințat că documentația privind avizarea restricțiilor temporare de circulație pentru executarea lucrărilor în zona drumului public, necesită completări cu anumite măsuri de natură a crește gradul de siguranță a pietonilor, precum și stabilirea modului de acces a autospecialelor de intervenție, urmând ca documentația să fie ulterior, reanalizată.” ne-a transmis purtatorul de cuvant IPJ Bacau, subcomisar Catalina Paduraru

Va reamintim ca o firma din Bacau va transforma zona intr-una pietonala, printr-o lucrare ce va costa bacauanii aproximativ 400.000 euro. Pe 19 februarie a fost emis ordinul de incepere pentru lucrari, iar termenul de finalizare este de 4 luni de zile.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

4 comentarii

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.