Primarul Bacaului a vizitat orasul englez Coventry, locul unde s-a nascut marca auto Jaguar

0

Romeo Stavarache s-a întâlnit cu președinta Consiliului Orasenesc Coventry, Ann Lucas. Cei doi oficiali au discutat despre descentralizarea administrativă, despre modul de implementare a investițiilor publice de interes local și despre contractarea și finațarea serviciilor publice.

Programul vizitei a cuprins și o întâlnire cu Senatul Universității din Coventry, universitate care dezvoltă, în cadrul unui parc tehnologic, o excepțională colaborare cu mediul de afaceri local, precizeaza un comunicat dat publicitatii de Primaria Bacau. În urma acestui parteneriat, piața de muncă din Marea Britanie reușește să absoarbă peste 90% din studenții Universității, studenți care sunt monitorizați pe parcursul anilor de studiu de către firmele partenere.

Un asemenea model poate fi implementat cu succes și în Bacău, a declarat, după întâlnire, primarul Romeo Stavarache. Avem două universități și un mediu de afaceri destul de puternic. Chiar dacă nu intervine în mod direct în relația dintre cele două părți, administrația locală poate încuraja astfel de parteneriate”.

Vizita edilului bacauan a avut loc pe fondul mai multor articole aparute in ultimele luni in presa britanica. In mare parte, ele indica municipiul Bacau drept locul de origine al infractionalitatii economice petrecute pe teritoriul Regatului Unit. Concret, au scris jurnalistii englezi, din Bacau ar proveni cam 70 la suta din hotii de bancomate ce opereaza in UK. Acestia, noteaza tabloidul The Sun, se fac vinovati de producerea a 90 la suta din jafurile la bancomatele din Anglia.

Urmare a unui articol publicat, in urma cu o luna, de tabloidul amintit, primarul Stavarache a transmis o scrisoare deschisa ambasadorului Regatului Unit la Bucuresti, excelenta Sa Martin Harris, in care a criticademersul jurnalistic defaimator pus in opera de The Sun. Cunoscutul tabloid britanic, cel mai citit ziar din Anglia, a scris ca Bacaul este „capitala mondiala a hotilor de bancomate” si ca o buna parte din prosperitatea sa se bazeaza pe banii „produsi” din jafurile operate pe teritoriul UK.

*Foto: Sediul Consiliului Local din Coventry

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.