Primarita din Tamasi a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare. Decizia este definitiva

Primarita comunei Tamasi, Veronica Dontu, a fost condamnata luni la 4 ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu. Aceasta e acuzata ca a vandut un teren de aproape 1.9 milioane de dolari, care apartinea societatii Amurco SRL. Totdata, primaritei i se interzice dreptul de a-si mai exercita functia :

   

„Condamnă inculpata Donţu Veronica, fără antecedente penale, pentru savarsirea infractiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave, la pedeapsa de 4 ani închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a si lit. b Cod penal…..În temeiul art. 65 Cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a si lit. b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe durata executării pedepsei închisorii, conform art. 65 alin. (3) ….” se arată în comunicare Curții de Apel Bacău

In 2009, Veronica Dontu si un angajat al primariei, în calitate de președinte, respectiv membru al comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar, au încălcat dispozițiile legale ce reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate și au întocmit mai multe documente care au stat la baza emiterii unui titlu de proprietate pentru suprafața de 17,74 ha, suprafață care în fapt era proprietatea unei societăți comerciale – Amurco SRL, se arată în rechizitoriu.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here