Primăria subvenționează cu 50.000 de lei sterilizarea câinilor de rasă comună din Bacău


Municipalitatea intenționează să subvenționeze sterilizarea câinilor de rasă comună, cu stăpân, din municipiul Bacău. Printr-un proiect ce urmează a fi dezbătut de consilierii locali, edilii pun la bătaie suma de 50.000 de lei pentru acordarea de astfel de subvenții. Sterilizarea se va realiza la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, de către medici veterinari. 

Consiliul Local va aproba o „Procedură” (regulament) de subvenționare a sterilizării câinilor de rasă comună, cu stăpân, din Bacău. Conform proiectului municipalității, sterilizarea va fi realizată de medici veterinari, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice care dețin câini de rasă comună (maidanezi). Procedura mai precizează că subvenția acordată din bugetul local cuprinde contravaloarea manoperei, a materialelor și medicamentelor.

Sterilizarea unui mascul a fost prețuită de edili la 80 lei, în timp ce a unei femele la 120 de lei. Bugetul de subvenții a fost fixat la 50.000 de lei. Cererile și bonurile de sterilizare vor fi consemnate, potrivit proiectului amintit, în registre speciale, organizate de Serviciul de Gestionare a Câinilor Comunitari. Primăria, se mai arată în Procedură, nu va răspunde de evoluția postoperatorie a câinilor sterilizați – aceasta cade în sarcina stăpânilor.

Campanie de sterilizare eșuată

campanie-sterilizare-bacauProiectul vizând subvenționarea sterilizării câinilor de rasă comună, cu stăpân, este promovat de conducerea Primăriei în contextul eșecului unei campanii de sterilizare, gratuită, inițiată de un ONG britanic care, în 2015, a finanțat adăpostul de câini de la marginea orașului cu o sumă considerabilă.

Campania, inițial programată pentru intervalul 11-13 martie, ar fi trebuit să se încheie cu sterilizarea a 1000 de câini maidanezi, însă inițiativa Sadies Stray Dog Rescue s-a terminat cu o dispută cu autoritățile locale.

Într-o postare pe Facebook, Lesley Ford – voluntar în cadrul ONG-ului britanic – a anunțat că acțiunea de sterilizare se anulează, blamând „o primărie lacoma, leneșă și coruptă”, dar și pe veterinarii care lucrează în privat și care s-ar plânge că nu câștigă de pe urma unor astfel de campanii (citește mai multe AICI).

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.