Primaria scoate la licitatie 17 locatii pentru amplasarea de trotinete electrice in Municipiul Bacau

   

Consilierii locali vor avea pe masa, joi, 29 aprilie, un proiect de hotarare ce prevede inchirierea prin licitatie publica a unor suprafete de teren de 10 si 15 mp, in 17 locatii din municipiul Bacau, astfel : Zona-Gară, Zona-Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bacău, Zona- Piața Tricolorului, Zona- Parcul ”NORD”, Zona- Direcția de Asistență Socială, Zona- Parcul ”1 DECEMBRIE 1918”, Zona- Mioriței, Banca Natională, Zona- Energiei, Podul Mărgineni, Zona- RMB, Zona- Piața Centrală, Zona- Tic-Tac, Zona-Insula de Agrement, Zona- Narcisa, Zona-URA, Zona- Milcov- Bazar.

   

Autoritatile vor sa inchirieze aceste spatii pentru amplasarea pe domeniul public a trotinetelor electrice de catre operatori economici. Platforma va fi una self-service.

Societatea modernă depinde de circulația bunurilor și a persoanelor, dar sistemul nostru actual de transport are efecte negative asupra sănătății umane și asupra mediului. Planul de Mobilitate Urbană Integrată nu trebuie să reprezinte doar o abordare tematică a aspectelor-cheie ce țin de transportul în comun, transportul nemotorizat, intermodalitate sau o listă de proiecte ci un cadru strategic pe termen lung, care să faciliteze accederea la obiective transversale pentru dezvoltarea integrată a orașelor, municipiilor și zonelor metropolitane, să le ierarhizeze, să propună abordări specifice, criterii de evaluare pentru proiecte de mobilitate, să implice beneficiarii și nu în ultimul rând să inducă o acțiune de politică publică coordonată.” se arata in expunerea de motive

Trotinetele electrice au devenit un simbol al transportului urban modern, sunt o viziune obișnuită în orașele mari, cum ar fi Paris, Madrid și San Francisco. Pretul de pornire al licitatiei va fi de 40lei/mp/lună.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here