Primaria „repara” pietonalul din piateta Casei de cultura „Vasile Alecsandri”. Vezi in text cat costa „distractia”

6

La 4-5 ani de la modernizarea piatetei din fata Casei de cultura „V. Alecsandri”, municipalitatea Bacau se pregateste s-o reabiliteze. Zecile de concerte si evenimente publice organizate in centrul orasului au distrus pavelele din granit montate in piateta. Asta, in timp ce fantana arteziana gandita de edili nu a functionat in aceasta vara, instalatia fiind in buna masura deteriorata. 

piateta bacau licitatieModernizarea piatetei a fost aprobata de Consiliul Local (CL) Bacau inca din noiembrie 2007, prin HCL nr. 433. Documentatia tehnica, precum si studiul de fezabilitate, a fost elaborata de societatea de proiectare Urban Proiect SRL, din care – la acel moment – facea parte si Alexandru Geliman, viitor arhitect sef in cadrul Primariei Bacau.

Conform calculelor Urban Proiect, costul proiectului de modernizare a piatetei a fost estimat la peste 2,7 milioane lei din care constructii plus montaj 1,79 milioane lei. In februarie 2008, societatea Global Invest SRL a castigat contractul de executie a lucrarilor,  iar piateta modernizata a fost data-n functiune in jurul datei alegerilor locale din acel an.

Proiectul prost gandit de edili si arhitecti, precum si zecile de evenimente publice organizate in ultimii ani in piateta (concerte, piateta veche vederefestivaluri etc) au dus la distrugerea pavelelor din granit. Mai mult, sistemul de utilitati ce asigura functionarea fantanii arteziene din piateta este stricat. De altfel, fantana arteziana a functionat, ultima oara, anul trecut, in aceasta vara nefiind pornita.

Lucrarile de reabilitare au fost incredintate firmei Dasricom, din comuna Podu Turcului, contractul oferit de Primaria Bacau cifrandu-se la peste 100.000 lei. Conform site-urilor de achizitii publice, contractul vizeaza executarea de reparatii la pietonalul din piateta si a fost incredintat constructorului din Podu Turcului la mijlocul lui august 2013.

Inca de la bun inceput, modernizarea piatetei a fost privita cu circumspectie de bacauani, asta pentru ca proiectul elaborat de Primaria Bacau viza eliminarea spatiului verde existent in formula initiala a piatetei (foto alaturata). Vechea piateta dispunea de generoase spatii verzi, precum si de o fantana arteziana uitata-n paragina de edili. In locul spatiului verde si al bancilor de odihna, proiectul de modernizare a „ingropat” in beton centrul orasului.

*Sursa foto piateta modernizata: Andrei Andonie

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

6 comentarii

  1. Dariscom este cel mai mare specialist in fantani arteziene din Podu Turcului. Nu stiu unde ii gaseste. Dupa 3 ani alti bani se vor toca. Ne mai intreaba pe la alegeri daca suntem multumiti de administrarea orasului.

  2. Doar tevile au mai ramas din fantana moderna,acum au fost aduse din italia electrovalve care vor face fantana sa danseze ca in marile capitale, tablourile de comanda si instalatia sunt noi regandite,pompele au fost reconditionate…lucrarea va fi facuta de alta firma la fantana,doar pavelele de dasricom…

  3. Domnule primar , dumneavoastra nu credeti ca era mult mai frumoassa piata inainte in aniii 2006 , uitati ce panarama ati realizat , numai betoane , va rugam frumoas sa aduceti verdeata ce era odata inapoi , asta daca sunteti un primar cu adevarat de valoare si bun cu bacaoanii., va multumesc .

  4. cred ca ar costa mult mai putin ,in ani vorbind,daca s-ar reveni la forma initiala a anilor n”80-As avea o idee:De ce nu supunem la vot tot ce tine de transformare estetica a orasului???De ce sa nu aducem Bacaului denumirea Orasul trandafirilor???de ce lasam orasul la mana veneticilor de jilturi,afaceri si excrocherii???deja au distrus industria ,ce asteptam???DESTEPTATI-VA BACAUANI–Prindeti initiative voi cei ramasi acasa,aparativa locurile natale

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.