Primăria împarte locurile de veci în noul cimitir al Bacăului, Sărata 2. Acestea se repartizează pe 7 sau 25 de ani

0

Primăria Municipiului Bacău începe distribuirea locurilor de veci situate în Cimitirul Public „Sărata II”. Pentru evitarea aglomerației, distribuirea locurilor de veci se va realiza conform următorului program:

  1. În luna iulie, vor fi acordate locuri de veci persoanelor care au depus cereri în cursul anului 2012

Săptămâna 1 Literele AG

Săptămâna 2 – Literele HN

Săptămâna 3 – Literele OT

Săptămâna 4 – Literele UW

  1. În luna august vor fi acordate locuri de veci persoanelor care au depus cereri în cursul anului 2013

Săptămâna 1 Literele AG

Săptămâna 2 – Literele HN

Săptămâna 3 – Literele OT

Săptămâna 4 – Literele UW

  1. În luna septembrie vor fi acordate locuri de veci persoanelor care au depus cereri în cursul anului 2014

Săptămâna 1 Literele AG

Săptămâna 2 – Literele HN

Săptămâna 3 – Literele OT

Săptămâna 4 – Literele UW

  1. Începând cu luna luna octombrie, vor fi onorate cererile depuse în anul 2015

Săptămâna 1 Literele AG

Săptămâna 2 – Literele HN

Săptămâna 3 – Literele OT

Săptămâna 4 – Literele UW

Excepție de la această programare fac urgențele. Persoanele care au depus cereri la Registratura Primăriei Bacău se pot prezenta, conform programării, la sediul administrativ al cimitirului Sărata II, de luni până vineri, între orele 09.00 – 14.00.

Distribuția locurilor de veci se va face în baza unui document de identitate al solicitantului (Buletin de Identitate/ Carte de identitate), în copie și original. În cazul unei familii, sunt necesare actele de identitate ale soțului și ale soției, pentru repartiția a două locuri. De asemenea, este necesară adeverința că solicitantul nu deține sau nu a deținut, în ultimii trei ani, locuri de veci în alte cimitire publice din municipiul Bacău. Adeverința se eliberează de la sediul din Cimitirul Central al firmei ”Luvis”.

Persoanele care nu au depus până acum o solicitare și doresc să obțină un loc de veci în Cimitirul ”Sărata II”, pot depune o cerere în acest sens, la registratura Primăriei municipiului Bacău. Condiția pentru a primi un loc de veci este să nu mai fi deținut unul în ultimii trei ani. Locurile de veci nu se pot vinde, nu se pot înstrăina, dar pot fi lăsate moștenire.

Cimitirul Sărata II  are o capacitate de circa 10.500 de locuri, dintre care 5.100 de locuri sunt simple și 2.700 sunt duble. Acestea vor fi repartizate locuitorilor municipiului Bacău, indiferent de convingerile religioase. Locurile de veci se repartizează pentru 7 ani sau pentru 25 de ani. Taxa de întreținere anuală a unui loc de veci este de 30 de lei, pentru un loc simplu, respectiv de 60 de lei, pentru un loc dublu, iar la intrarea în posesie se va plăti  200 lei locul simplu, pentru o perioadă de șapte ani, și 300 de lei, locul simplu, pentru o perioadă de 25 de ani.

*Sursă: Comunicat Primăria Bacău

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.