Primăria finanțează cu aproape 100.000 euro tipărirea unui album cu bisericile din Bacău

2

Municipalitatea va subvenționa cu 385.000 de lei tipărirea unei monografii cu cele mai importante lăcașe de cult din Bacău. Monografia va fi tipărită, conform proiectului aprobat luni de Consiliul Local, în 50.000 de exemplare și va avea 200 de pagini.

După ce în urmă cu o săptămână CL Bacău aproba acordarea unor sponsorizări de aproximativ 2,6 milioane lei mai multor lăcașe de cult din Bacău, finalul lui martie aduce o nouă sumă de bani pentru Biserică. La ultima ședință a CL, aleșii au aprobat un proiect vizând subvenționarea, de către municipalitate, a tipăririi unui album (monografii) cu bisericile din Bacău. Suma pusă în joc de Primărie se ridică la 385.000 lei, bani pe care Arhiepiscopia Romanului și Bacăului îi va utiliza la tipărirea a 50.000 de monografii. Lucrarea va avea 200 de pagini.

„Necesitatea întocmirii unei asemenea monografii stă tocmai în faptul că prin ea ne definim identitatea religioasă și etnică în spațiul actual românesc (…) Vă adresăm rugămintea de a susține financiar editarea acestui album, astfel încât băcăuanii, indiferent de poziția socială și starea materială, în proporție de aproape sută la sută creștini, să poată avea bucuria de a cunoaște o părticică din zestrea lor spirituală”, precizează solicitarea Arhiepiscopiei remisă Primăriei Bacău.

Pe 24 martie, în ședință extraordinară, CL Bacău aproba o suită de generoase sponsorizări acordate bisericilor din Bacău. O sumă impresionantă, de aproape 180.000 lei, a primit Parohia Sf. Dumitru (Narcisa) banii urmând a fi utilizați la „punerea în valoare a capelei” bisericii. O sumă identică a primit și Parohia Catolică Sf. Nicolae (Bacău – Centru), tot pentru „punerea în valoare” a lăcașului de cult. Cu același prilej, pe domeniul „tineret – mediu” au fost acordate sponsorizări totale de 392.000 lei, de câteva ori mai mici decât cele acordate bisericilor.

Între 2008 si 2012 municipalitatea Bacau a “livrat” catre biserici sponsorizari totale de peste 11,5 milioane lei. Prin comparatie, domeniul tineret-educatie a beneficiat de sponsorizari infime, de cateva sute de mii lei. Primaria a mai ajutat cultele si prin diverse sponsorizari aprobate de Consiliul Local, in afara celor stabilite de Legea 350.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

2 comentarii

  1. Altceva nu aveti ce face cu banii imbecililor. Faceti curatenie in orasul asta jegos si pe urma promovatil. Mai aveti si tupeul sa cereti bani de la saracii batrani senili prostiti de biserica. Urmeaza sa propuneti sa fie puse icoane in toate wc-urile publice sau in toti copacii. Pe bacaoani nu-i ajuta un cacat de carte cu poze ale bisericilor. Mor oameni de foame, mor oameni muscati de cainii maidanezi,mor oameni din cauza sistemului medical. Luati-va cartile si bagatile in fund. Sa asfaltati varianta lu 14 nu va vine in cap sau sa amenajati insula de agrement.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.