Primaria Bacau va renunta la parcarea supraetajata de la Insula de Agrement, pentru a se putea finaliza proiectul

PNL Bacau a iesit public, cu un comunicat de presa, in care ofera ca solutie pentru finalizarea Insulei de Agrement, renuntarea la parcarea supraetajata. La randul sau, primarul Bacaului, Cosmin Necula, a transmis ca aceasta decizie a fost luata in urma cu mai mult timp.

„Solutia este, ca intotdeauna atunci cand timpul nu ne mai permite, o regandire obiectiva, pragmatica, a proiectului. Concluzia este ca doar prin RENUNTAREA la parcarea care ar urma sa fie amplasata deasupra „ovoidului” cu rol esential in colectarea apelor reziduale, va putea fi finalizata Insula de Agrement inainte de finalul anului 2018, termen dupa care fondurile destinate acestui obiectiv vor fi nu doar pierdute, dar se va plati si ceea ce s-a atras pana acum. Este un demers necesar pe care Organizatia Municipala PNL Bacau il propune si sustine din dorinta de a vedea dus la capat un proiect realizat in proportie de 70 % de administratia liberala.” a transmis Dragos Luchian, presedintele organizatiei municipale PNL Bacau

Discutiile privind renuntarea la parcarea cu probleme de la Insula sunt initiate de mai mult timp, iar solutia tehnica, convenita cu ministerul, este sa se renunte la ea.

„Ma bucur sa aflu, impreuna cu toata suflarea din acest oras, ca ce nu au rezolvat in 12 ani de conducere a Bacaului, respectiv in 4 ani ca viceprimar, PNL & D. Luchian incearca sa „rezolve” prin comunicate de presa.

Comunicatul de presa pe subiectul Insulei de Agrement, dat publicitatii de PNL, confirm, inca odata, faptul ca cei care au condus Bacaul intre 2004 si 2016 n-au avut nimic in comun cu proiectul de reabilitare si modernizare a Insulei. Daca ar fi avut, proiectul Insulei nu ajungea niciodata in punctul in care este acum.

Discutiile referitoare la renuntarea la parcarea supraetajata de la Insula sunt initiate de mai mult timp, solutia tehnica pe care am convenit-o de principiu cu ministerul fiind sa renuntam la varianta supraetajata a parcarii (la faza de proiectare, nu s-a tinut seama de faptul ca parcarea se suprapune peste ovoidul colector al orasului!!!). Solutia e cu atat mai viabila, cu cat numarul locurilor de parcare nu este indicator in cadrul proiectului, urmand ca parcarea sa fie amenajata pe sol, in formula deja existenta.

Angajamentul meu este ca proiectul de modernizare a Insulei de Agrement sa fie finalizat, cu succes, in interiorul termenului limita de 31.12.2018, iar Insula sa fie pusa in functiune, in pofida tuturor problemelor si „bubelor” lasate in urma, in aceasta investitie, de incompetentii care au condus Bacaul pana in 2016.” a declarat Cosmin Necula

Lasa un comentariu

1 COMENTARIU

  1. Daca tu faci un lucru bun, poate nu trebuie neaparat sa insulti alti care au fost inaintea ta pe acolo.
    Cu siguranta nu esti singurul care a facut doar licruri bune pentru Bacau.
    De apreciat toti care se implica ca orasul nostru sa fie la un nivel de care sa fim mandri ca sutem locuitori acestui oras.
    Sunt nearbdatoare sa se deschida insula, locul copilariei multora dintre noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here