Primaria Bacau va cumpara 48 de autobuze electrice, in valoare de 29 de milioane de euro

0

Primarul Municipiului Bacau, Lucian Viziteu, a anuntat ca a semnat un acord cadru pentru achizitionarea a 48 de autobuze electrice, 48 statii de reincarcare lenta si 16 statii de reincarcare rapida, in valoare de 145 milioane lei ( 29 milioane euro). De asemenea, edilul a anuntat si primul contract subsecvent pentru prima livrare de autobuze electrice și stații de încărcare ce vizează 24 de autobuze electrice de 12 m, 24 de stații de încărcare lente și 8 stații de încărcare rapide cu o valoare de 72.563.555,34 lei.

Sunt autobuze full electrice, deci nu sunt poluante și vor fi fabricate în unitatea de producție BYD din Komárom, Ungaria, prima fabrică destinată exclusiv pieței europene. Autobuzele electrice BYD sunt performante prin autonomia lor ridicată și prin capacitățile de încărcare, traduse prin costuri reduse cu infrastructura și cu încărcarea, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor, precum și performanțele de regenerare / frânare.

Autonomia lor este de 234 de kilometri ( în cazul în care se utilizează și cu aerul condiționat pornit). Vor avea 88 de locuri, dintre care 35 pe scaune. Livrarea autobuzelor se va face în termen de 11 luni. Autobuzele sunt pentru zona metropolitană, prin care am câștigat această finanțare și vor fi puse la dispoziția viitorului operator de transport public. După zeci de ani în care transportul public a fost desfășurat în baza unui contract nerecunoscut de legislația europeană, am reușit în ultimii 3 ani să reziliem acel contract și să asigurăm astfel cadrul necesar pentru ca Municipiul Bacău să fie eligibil pentru astfel de investiții din fonduri europene.” a transmis Lucian Viziteu


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.