Primaria Bacau se imprumuta ca sa-si achite datoriile de la Spitalul Municipal. 6,5 milioane lei vor ajunge in conturile firmei care a furnizat echipamentele medicale

0

consiliul_localConsiliul Local (CL) a aprobat in cadrul unei sedinte extraordinare contractarea unui imprumut de aproape 6,5 milioane lei. Banii vor fi folositi in sensul prevazut OUG 3/2013, care precizeaza ca unitatile administrativ-teritoriale pot lua credite pentru reducerea, cu pana la 85 la suta, a arieratelor pana la data de 31 martie. In acest fel, Guvernul constrange autoritatile administratiei publice locale sa scape de datoriile fata de terti, astfel incat presiunea pe bugetul de stat sa fie cat mai mica.

Potrivit conducerii municipalitatii Bacau, imprumutul girat de CL va fi folosit la achitarea datoriilor catre societatea care a furnizat echipamente medicale pentru Spitalul Municipal. Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a lasat de inteles ca – in cadrul proiectului de construire a spitalului – municipalitatea Bacau a acumulat datorii fata de furnizorii de echipamente medicale, dar ca imprumutul de 6,5 milioane lei va fi facut la cea mai buna dobanda de pe piata.

Constructia Spitalului Municipal a demarat in noiembrie 2007, iar dupa mai bine de 5 ani de la inceperea lucrarilor obiectivul medical este inca nefinalizat. Problemele au aparut in momentul in care Primaria Bacau a scos la licitatie proiectul fara a dispune de finantarea necesara finalizarii acestuia. Contractul initial, incheiat cu un consortiu de firme condus de Integrine SRL (ulterior Gada Healthcare), era tip “all-inclusive”, castigatorul licitatiei luandu-si obligatia de a construi si dota spitalul.

Cum fondurile necesare construirii spitalului nu au fost niciodata complet asigurate, lucrarile au inaintat cu dificultate, municipalitatea Bacau fiind constransa sa apeleze la un imprumut bancar de proportii pentru a finanta proiectul. In campania electorala de la localele din iunie anul trecut, primarul Romeo Stavarache a promis ca in toamna lui 2012, bacauanii vor avea parte de analize gratuite facute la Spitalul Municipal. La ultima sedinta a CL (14 februarie 2013), edilul bacauan a lasat de inteles ca spitalul va fi deschis in acest an doar daca vor exista fonduri suficiente pentru terminarea lucrarilor si darea in functiune a obiectivului.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.