Primaria Bacau s-a mutat in cladirea „SIF”. Ce se va intampla cu fostul sediu

1

Functionarii din cadrul Primariei Bacau s-au mutat, incepand de astazi, in „cladirea albastra” – ce apartine fondului de investitii Evergent Investments ( fosta SIF Moldova). Deocamdata, angajatii vor ocupa etajele 4-7, insa odata cu mutarea Politiei Locale si Directiei de Taxe si Impozite se vor ocupa toate etajele. SIF va ramane in cladire, la etajele 7-11.

Primaria Municipiului Bacau poate inchiria pana la 6.000 mp de la societatea CASA SA – firma detinuta de fondul de investitii Evergent Investments ( fosta SIF Moldova). In prima faza, Primaria va ocupa 2.600 mp ceea ce va insemna un cost de aproximativ 26.000 euro/luna. Mutarea se va face etapizat, urmand ca primaria sa mai inchirieze alte cateva mii de mp. Astfel, daca se muta si restul institutiilor din subordine, Primaria Bacau va achita aproximativ 60.000 de euro in fiecare luna.

De astăzi, primăria s-a mutat într-un spațiu accesibil, o clădire modernă, decentă, cu mai multe locuri de parcare. Noua locație este pe Strada Pictor Theodor Aman nr 94C. Principalul scop este să ne fie mai ușor să interacționăm cu autoritatea locală! Treptat, în acest an, vom aduce și celelalte servicii sau direcții ale primăriei sub același acoperiș. Centrul de Informare Cetățeni rămâne în continuare la fosta stare civilă, în spatele magazinului Luceafărul. Momentan, Direcția de Impozite și Taxe Locale va funcționa tot pe strada Vasile Alecsandri, la fel și Poliția Locală, pe strada Milcov. Primăria 2 rămâne pe strada Pieții, dar curând se va muta și ea în noul spațiu.” a transmis primarul Viziteu

Vechiul sediu al primariei va ramane in conservare, cel mai probabil pentru a pastra arhiva. Deocamdata, primarul nu stie ce se poate face cu el. Consolidarea ar fi foarte scumpa, iar singura varianta ramane demolarea si o noua constructie in loc :

Fosta clădire în care am funcționat rămâne în conservare, ea având risc seismic. Urmează să decidem ce vom face cu ea.” a mai precizat Lucian Viziteu


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.