Primăria a definitivat regulamentul pentru locurile de parcare din Bacău. Tarife: 10 lei/lună; 5 lei/lună pentru pensionari

Primarul Romeo Stavarache a anunțat într-o conferință de presă că municipalitatea a finalizat regulamentul pentru exploatarea locurilor de parcare din oraș. Prezentat într-o formă provizorie, supusă dezbaterii publice, regulamentul instituie o taxă anuală pentru locul de parcare de la bloc. Pensionarii cu automobil vor plăt 5 lei/lună pentru un loc de parcare la bloc, în timp ce persoanele fizice sau juridice vor suporta o taxă de 10 lei/lună. 

Administrarea locurilor de parcare din municipiul Bacău va fi realizată prin intermediul unui serviciu ce urmează a fi organizat în cadrul municipalității. Regulamentul prezentat jurnaliștilor urmează să ajungă în plenul Consiliului Local, dar numai după ce edilii vor „colecta” toate sugestiile de la populație. „Facem un serviciu, nu societate comercială. Va fi un serviciu care se va ocupa de administrarea locurilor de parcare. Sumele colectate se vor duce la amenajarea de noi parcări”, a declarat primarul Stavarache.

Regulamentul privind exploatarea locurilor de parcare din Bacău precizează că persoanele fizice și juridice vor plăti o taxă de 10 lei/lună pentru locul de parcare rezidențial (la bloc), în timp ce pensionarii vor suporta o taxă de 5lei/lună. Parcările de reședință vor funcționa între 18.00 și 8.00, în afara intervalului orar acestea devenind „parcări publice fără plată”. Regulamentul prevede că pentru fiecare apartament va fi distribuit un singur loc de parcare, iar în cazul solicitării mai multor locuri de parcare va fi organizată licitație.

Vehiculele staționate neregulamentar vor fi ridicate de către operatorul de parcare, posesorii mașinilor urmând a plăti un tarif de 200 lei pentru recuperarea vehiculului, la care se adaugă un tarif de depozitare de 10 lei/zi. Vehiculele fără stăpân sau abandonate vor fi ridicate și depozitate pe un loc stabilit de către Primăria Bacău.

Lasa un comentariu

5 COMENTARII

 1. Eu as da 5 lei pe luna pentru ca primaria sa angajeze un om care sa se ocupe de toate problemele legate de parcari. In primul rand sa modereze un blog unde platitorii de taxe (nu anonimi) sa-si posteze nemultumirile.
  In al doilea rand, sa mentina pe blog cateva reguli de bun-simt.
  In al treilea rand, sa centralizeze (tot pe blog) propuneri, apoi sa le transforme in hotarari locale si apoi sa aiba grija sa fie respectate.

 2. Corect sau nu,in alte orase functioneaza!Parcati numai voi 2 masini personale si doua de la firma care sunt inmatriculate in alt judet!Platesc impozite in acest oras si visez sa-mi parchez si eu masina in fata blocului,nu mai spun de dobitocii carora nu le pasa si parcheza pe cate 2 locuri!

 3. numai daca se elibebereaza locurile de barcare, ocupare de masina abandonate si evident iesite din uz, tot se mai creaza 2-300 locuri de parcare, si daca se parcheaza cu bun simt!

  cei ce detin si autoturism de servici ce o sa faca cu ele?

  o idee nebuna nebuna.

  te duci in vizita la cineva si depasesti ora 18.00, ce faci? iesi masina in spinare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here