PREZIDENȚIALE 2014. Scor strâns în municipiul Bacău: Ponta – 34,05; Iohannis – 33,45

0

Scor strâns în municipiul Bacău la prezidențiale. Conform numărătorii paralele a PSD, Victor Ponta a obținut 34,05 din voturile valabil exprimate. Pe locul al doilea s-a clasat Klaus Iohannis, candidatul ACL la șefia statului, care îi suflă în ceafă lui Ponta. „Neamțul” a adunat 33,45 la sută din voturi. Locurile 3 și 4 afișează scoruri mai mult decât înteresante în perspectiva turul II al prezidențialelor, programat pentru 16 noiembrie. 

Victor Ponta și Klaus Iohannis au dominat detașat turul I al prezidențialelor în municipiul Bacău. Cei doi candidați intră în runda a doua despărțiți de doar 0,6 procente, conform votului exprimat de băcăuani (34,05 – Ponta, 33,45 – Iohannis). Locurile 3 și 4 se dovedesc, astfel, cruciale în economia turul II.

Pe locul al treilea s-a clasat fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, care a obținut 7,37 la sută din voturile valabil exprimate. Un scor aproape identic a înregistrat Monica Macovei, candidatul independent adunând 7,33 la sută din sufragii. Pe locul al cincilea s-a clasat Elena Udrea, care a obținut în municipiul Bacău 5,53 la sută.

Un scor de asemenea interesant este cel al candidatului PRM. „Eternul” Vadim Tudor a obținut în municipiul Bacău aproape 5 procente (4,62 la sută). Topul este închis de Dan Diaconescu și-al său PP-DD, care prin scorul obținut au dovedit că nu mai sunt surpriza electorală de la parlamentarele 2012. Diaconescu a înregistrat doar 3,66 la sută.

Biroul Electoral Central a anunțat luni, la 5 dimineața, rezultatele parțiale ale numărătorii voturilor. Conform BEC, scorul vizează numărătoarea voturilor efectuată până la ora 3 noaptea. Astfel, Victor Ponta a coborât sub 40 la sută, înregistrând 39,57 procente, în timp ce Iohannis se menține la o distanță respectabilă, de peste 9 procente (30,19 la sută). Pe locul al treilea se clasează Tăriceanu, cu 5,83 la sută din opțiuni.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.