PREZIDENȚIALE 2014. Scor strâns în municipiul Bacău: Ponta – 34,05; Iohannis – 33,45

Scor strâns în municipiul Bacău la prezidențiale. Conform numărătorii paralele a PSD, Victor Ponta a obținut 34,05 din voturile valabil exprimate. Pe locul al doilea s-a clasat Klaus Iohannis, candidatul ACL la șefia statului, care îi suflă în ceafă lui Ponta. „Neamțul” a adunat 33,45 la sută din voturi. Locurile 3 și 4 afișează scoruri mai mult decât înteresante în perspectiva turul II al prezidențialelor, programat pentru 16 noiembrie. 

   

Victor Ponta și Klaus Iohannis au dominat detașat turul I al prezidențialelor în municipiul Bacău. Cei doi candidați intră în runda a doua despărțiți de doar 0,6 procente, conform votului exprimat de băcăuani (34,05 – Ponta, 33,45 – Iohannis). Locurile 3 și 4 se dovedesc, astfel, cruciale în economia turul II.

Pe locul al treilea s-a clasat fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, care a obținut 7,37 la sută din voturile valabil exprimate. Un scor aproape identic a înregistrat Monica Macovei, candidatul independent adunând 7,33 la sută din sufragii. Pe locul al cincilea s-a clasat Elena Udrea, care a obținut în municipiul Bacău 5,53 la sută.

Un scor de asemenea interesant este cel al candidatului PRM. „Eternul” Vadim Tudor a obținut în municipiul Bacău aproape 5 procente (4,62 la sută). Topul este închis de Dan Diaconescu și-al său PP-DD, care prin scorul obținut au dovedit că nu mai sunt surpriza electorală de la parlamentarele 2012. Diaconescu a înregistrat doar 3,66 la sută.

Biroul Electoral Central a anunțat luni, la 5 dimineața, rezultatele parțiale ale numărătorii voturilor. Conform BEC, scorul vizează numărătoarea voturilor efectuată până la ora 3 noaptea. Astfel, Victor Ponta a coborât sub 40 la sută, înregistrând 39,57 procente, în timp ce Iohannis se menține la o distanță respectabilă, de peste 9 procente (30,19 la sută). Pe locul al treilea se clasează Tăriceanu, cu 5,83 la sută din opțiuni.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here