Prezența militară, terestră și navală a NATO va crește în țările din estul Alianței

0

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cotroceni, că după Summit-ul NATO de la Newport, România a devenit o ţară care va fi aparată în orice scenariu în care ar fi atacată.

Traian-Basescu„România are plan de acţiune dacă este atacată”, a spus Băsescu, explicând diferenţa legată de securitatea României de dinainte şi de după Summit-ul de la Newport. El a spus că Turcia şi ţările baltice aveau un astfel de plan, iar acum, după Summit, are şi România unul. „Acum e o ţara care va fi aparată în orice scenariu în care ar fi atacată”, a spus preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că 99,9% nu va fi o agresiune din partea Federaţiei Ruse împotriva României, dar rămâne restul, care ţine de un eventual comportament iraţional al acelei ţări, astfel încat este bine că există, după Summit-ul NATO, un plan pentru apărarea României.

Şeful statului a spus că agresiunea Rusia din Ucraina ţine de iraţional, factor care trebuie luat în calcul. El a spus că este de părere că 99,9% România nu va fi atacată, dar există restul, diferenţa până la 100%, care ţine de iraţional, de care trebuie ţinut cont.

„NATO va trece pentru frontiera sa de est la așa numita planificare avansată. Nu se va sta în scenarii să vedem ce se întâmplă, ci se vor preîntâmpina. De la Donetsk până la noi sunt 900 de km, dar de la Sevastopol până la noi sunt 160 de mile marine”, a declarat Băsescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.