Preţul petrolului a scăzut sub 45 de dolari pe baril


Preţul petrolului a scăzut sub 45 de dolari pe baril, după ce prim-ministrul şi unul dintre ei mai mari investitori din Emiratele Arabe a declarat că preţul petrolului nu va mai ajunge niciodată la 100 de dolari pe baril, anunță The Wall Street Journal. 

Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol va menţine decizia de a lăsa producţia neschimbată, indiferent de preţurile curente ale petrolului, a declarat prim-ministrul din Emiratele Arabe Unite. El a mai spus că producătorii din afara grupului trebuie să fie raţionali şi să ajusteze producţia lor în funcţie de piaţă.

De asemenea, analiştii de la Goldman Sachs au redus prognoza privind evoluţia preţului petrolului Brent pentru primele şase luni din acest an de la 85 de dolari pe baril la 43 de dolari pe baril. La nivelul întregului an, cotaţia medie a barilului Brent a fost estimată la 70 de dolari comparativ cu 90 de dolari anterior.

Goldman Sachs apreciază că petrolul trebuie să fie tranzacţionat aproape de 40 de dolari pe baril în prima jumătate a acestui an pentru a contrabalanda investiţiile în explorările pentru petrolul de şist, în contextul în care Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) nu va reduce producţia pentru a menţine echilibrul pe piaţă.

În aceste condiţii, Goldman Sachs a redus estimările pentru preţul barilului de petrol West Texas Intermediate de la 70 de dolari la 41 de dolari în primele trei luni ale acestui an, de la 75 de dolari la 39 de dolari pentru primele şase luni şi de la 80 de dolari la 65 de dolari la nivelul anului 2015.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentDIICOT avertizează: Atenție la plățile cu cardul
Articolul urmatorFosta grefieră de la Tribunalul Bacău, trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influență

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.