Preşedintele CJ Bacău, Dragoş Benea, audiat la DNA. Vezi ce urmăresc procurorii anticorupție

2

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Dragoş Benea, a venit, marţi dimineaţă, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în dosarul în care anchetatorii au făcut, luna trecută, percheziţii la sediul instituţiei şi la alte 27 de adrese din judeţ.

ordonanta beneaBenea nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), scrie Mediafax. La 17 iulie, anchetatorii au făcut percheziţii la 28 de adrese din judeţul Bacău, inclusiv la trei instituţii publice, într-o cauză privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2005-2012, potrivit DNA.

Descinderile au vizat şi sediul Consiliului Judeţean Bacău, locuinţa preşedintelui CJ, Dragoș Benea, precum şi pe cele ale altor angajaţi ai instituţiei. Procurorii au percheziționat sediul Serviciului Public Județean de Drumuri, condus de Valentin Palea, un apropiat al lui Benea, dar și birourile serviciului de Achiziții Publice.

Printre societățile „călcate” de DNA la perchezițiile de la mijlocul lui iulie se numără atât firmele familiei șefului CJ, cât și o pleiadă de SRL-uri controlate de persoane apropiate de Benea. Între acestea se numără Carta Office SRL, Madiral SRL, Routte Construct, dar și ANAS Trading, firmă administrată de soția șefului CJ Bacău.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente care au legătură cu ancheta desfăşurată în acest caz. Reprezentanţii DNA au precizat că în dosar s-a început urmărirea penală in rem. Mandatul de percheziție domiciliară ce a însoțit demersul procurorilor DNA vorbește de infracțiuni precum spălarea de bani și traficul de influență.

Potrivit documentului, aflat în posesia Bacau.NET (vezi document alăturat), DNA urmărește infracțiuni de corupție comise în cazul achiziției publice aferente proiectului „Sistemul Informatic Geospațial pentru Gestionarea Riscurilor și a Intervențiilor Medicale (SIGRIM), precum și pretinderea unui comision de 10 la sută de la firma Intergraph Computer Services SRL București cu care CJ a încheiat un contract public.

Procurorii anticorupție vizează, de asemenea, licitația de la pârtia de schi de la Slănic Moldova, adjudecată de firma ACOMIN, implicată în mai multe contracte dubioase în timpul mandatului Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltării, dar și modul în care CJ a încheiat un contract cu firma Interdevelopment SRL, proiectantul pârtiei.

*Sursă foto: Ferma Politică


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

2 comentarii

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.