Preşedintele ANI: Nu ne-am plâns la Comisia Europeană de presiuni media, dar se vede că un trust face linşaj mediatic


Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a afirmat, vineri, că instituţia nu s-a plâns la Comisia Europeană de presiuni din partea presei, arătând că există un singur trust media care desfăşoară o campanie de „linşare mediatică”, iar lucrurile acestea sunt „vizibile cu ochiul liber” la Bruxelles.

horia-georgescuGeorgescu a fost întrebat la comisiile de buget dacă a făcut plângeri la CE privind presiuni din partea presei, dar preşedintele Comisiei, Radu Ruşanu, a spus că aceasta nu este subiectul audierii la buget. El a răspuns, însă, după audierea din Comisii, întrebărilor presei pe această temă, arătând că „nu trebuie susţinută ideea că toată presa face presiuni, există un singur trust de presă care desfăşoară campanii de linşări mediatice, dar aceste materiale sunt disponibile pe online sau prin alte mijloace de informare”.

„Lucrurile acestea sunt vizibile cu ochiul liber, CE face monitorizarea exhaustivă a tot ce înseamnă materiale de presă în România (…) Nu am făcut nicio sesizare, s-au discutat aceste aspecte în plenul presiunii care se pune pe ANI prin aceste materiale. (…) Sunt discuţii tehnice instituţionale care şi-au urmat cursul normal. Nu ne-am plâns nimănui.lucrurile sunt clare aşa cum sunt reflectate în mass media”, a adăugat Georgescu.

 Comisia Europeană a afirmat, în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), publicat miercuri, că au existat numeroase exemple de mijloace de informare în masă care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum şi îndoieli privind eficacitatea supravegherii desfăşurate de CNA, fiind necesară revizuirea normelor pentru garantarea protecţiei instituţiilor.
Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.