Preşedintele AEP: Proiectul legii privind votul prin corespondenţă va fi elaborat în timp util

0

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a declarat, luni, că proiectul de lege privind votul prin corespondenţă va fi elaborat în timp util de AEP, pentru a fi aplicat la alegerile parlamentare din 2016, informează B1.ro.

„Apreciez preocuparea crescândă a actorilor politici pentru votul prin corespondenţă şi asigur opinia publică de faptul că AEP va elabora proiectul de lege privind votul prin corespondenţă în timp util pentru a fi aplicat la alegerile parlamentare din 2016”, a declarat preşedintele AEP.

„Consider că un astfel de proiect va asigura accesul efectiv al diasporei la vot numai sub condiţia identificării unor soluţii sustenabile care să îmbine garanţiile de securitate necesare pentru corectitudinea alegerilor cu costuri cât mai mici pentru statul român”, a mai declarat Ana Maria Pătru.

Potrivit președintelui AEP, este necesară înregistrarea românilor din diaspora şi securizarea circuitului de transmitere a corespondenţei şi a documentelor de vot, precum şi evaluarea costurilor diferitelor procedee utilizate în acest moment în alte state ale lumii.

În acest context, Ana Maria Pătru a declarat că va invita la discuţii reprezentanţi ai Poştei, Imprimeriei Naţionale şi ai MAE, pentru a pune bazele proiectului de lege privind votul prin corespondenţă. Legea votului prin corespondenţă „trebuie să stabilească foarte clar atribuţiile ce vor reveni acestor instituţii pentru a garanta diasporei că votul prin corespondenţă va fi organizat corect”, a spus Pătru.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că PSD l-a mandatat pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, să elaboreze un set de principii privind votul prin corespondenţă care să fie înaintat AEP, instituţia urmând să transmită un proiect pe care trebuie un consens din partea partidelor.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.