Presedintele ADIB, Valentin Ivancea, cheama Primaria Bacau in instanta, pentru a o obliga sa puna conducta de aductiune de la Valea Uzului in siguranta


Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, a anuntat astazi ca va chema Primaria Bacau in instanta pentru a o obliga sa reabiliteze conducta de aductiune de la Valea Uzului – sa o puna in siguranta – si sa finanteze investitii in reteaua de apa a Municipiului Bacau, acolo unde sunt pierderi majore de peste 60% din cantitatea de apa. Cererea a fost facuta in calitatea de presedinte ADIB. ADIB – Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bacău – are rolul de a gestiona, organiza si monitoriza serviciul cu apa si canalizare, iar Valentin Ivancea este presedintele asociatiei:

Problema apei în municipiul Bacău mă preocupă dincolo de bruiajul şi zgomotul unora care, din calcul meschin, aleg să fugă de responsabilități în loc să-şi asume un rol în identificarea de soluții. Am promovat o procedură prealabilă de a merge în instanță împotriva UAT Municipiul Bacău, proprietarul conductei de aducțiune Valea Uzului – Grigoreni, pentru „obligația de a face” cu privire la punerea în siguranță a conductei plus planificarea multianuală de realizare a investițiilor pentru reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție apă a oraşului.

Aceste pierderi se cifrează la 60% şi este responsabilitatea nemijocită a proprietarului, respectiv UAT Municipiul Bacău, să investească în reabilitarea conductelor de distribuție. În caz contrar, putem crea oricâte surse alternative de apă – ea se pierde în pământ, prin țevile „ciuruite” ale municipiului. De fapt, cărăm apă cu sita, total ineficient!Acțiunea va viza, în principal: reabilitarea conductei de aducțiune pe tronsonul Valea Uzului – Grigoreni în vederea punerii în siguranță a acesteia; finanțarea și realizarea investițiilor necesare pentru reducerea pierderilor de apă la rețeaua de distribuție din municipiul Bacău.

Am susținut și aprobat în ședință o HCJ privind acordul de principiu pentru finanțarea intervențiilor necesare, inițiativă rămasă fără rezultat din partea Municipiului Bacău.Unde bună-credință nu există, lucru dovedit cu vârf şi îndesat de primarul mun. Bacău, instanța va arăta, în final, cine este responsabil și cine trebuie să ia măsurile care se impun, pentru ca avariile să nu se mai repete și să fie reduse pierderile de apă la nivelul municipiului. Din păcate, în loc să fie parte a soluției şi să partajeze responsabilitățile pentru a rezolva, odată pentru totdeauna, problema alimentării cu apă a oraşului pe care îl conduce, primarul Viziteu a ales să împartă vinovății deşi, ca proprietar al aducțiunii, îi revine responsabilitatea de a pune în siguranță conducta, astfel încât – pe viitor – populația mun. Bacău să nu mai aibă de suferit din cauza lipsei apei la robinete.” a precizat Valentin Ivancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.