Preotul Penitenciarului Bacau, prins cand introducea in unitate patru telefoane pentru detinuti. Le tinea ascunse sub sutana

0

Preotul Penitenciarului Bacau a fost prins, vineri dimineata, cu patru telefoane mobile, pe care urma sa le dea unor detinuti, acesta fiind dus la audieri in urma unor perchezitii la unitatea de detentie, la locuinta acestuia si la alte adrese, potrivit unor surse judiciare, relateaza Mediafax. 

Anchetatorii aveau informatii ca in Penitenciarul Bacau sunt introduse telefoane mobile pentru detinuti, astfel ca au facut, vineri, controale in celulele detinutilor, in capela bisericii din penitenciar, la casa preotului Octavian Balan si la locuintele unor agenti de penitenciar, au precizat sursele citate. Preotul a fost prins in flagrant, acesta avand ascunse sub sutana patru telefoane mobile si suma de 800 de lei, bani care ar fi fost primiti ca mita de la familiile detinutilor.

Sursele citate au precizat ca preotul Balan primea telefoanele de la familiile detinutilor, care il contactau in afara penitenciarului si ii plateau intre 200 si 300 de lei pentru serviciile acestuia. Preotul introducea telefoanele mobile in penitenciar si le dadea detinutilor la spovedanie, in capela sau intr-o camera de langa infirmerie, au mai aratat sursele citate.

Surse din randul anchetatorilor au precizat ca daca detinutii nu puteau veni la preotul Balan pentru a lua telefoanele, acestea erau transmise prin cativa agenti de penitenciar. Anchetatorii l-au dus pe preotul Balan la Parchetul Tribunalului Bacau, unde il vor audia si vor decide daca acesta va fi retinut. Sursele citate au precizat ca Octavian Balan era preot la Penitenciarul Bacau din 2003.

Sursa: Hotnews

Foto: Ziarul de Garda


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.