Preotul Bargaoanu, eliberat din functia de protopop dupa ancheta Recorder

2

Preotul Ioan Bargaoanu, protopop al Protoieriei Onesti, si-a depus mandatul dupa ancheta jurnalistica Recorder. Acesta va fi eliberat din functie de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, potrivit informatiilor publicate de ziaristul Petru Done.

Mi-am depus mandatul de protopop datorită unei situații create, falsă, calomnioasă și mincinoasă – a precizat Sfinția Sa. Este un gest firesc, mai ales pentru că am afectat imaginea Bisericii și a Ierarhului Ioachim, a mărturisit părintele Ioan Bârgăoanu.

Preotul Bargaoanu si Ioachim – arhiepiscopul Romanului si Bacaului – apar intr-o ancheta jurnalistica publicata de Recorder, in care un preot filmeaza cu camera ascunsa cum incearca sa dea 25.000 de euro pentru a primi o parohie.

Potrivit unupetrotus.ro, părintele Ioan Bârgăoanu este cunoscut pentru activitatea sa în calitate de protopop și de paroh al singurei biserici din România cu hramul Sf. Simeon Noul Teolog, biserică din Mănăstirea Cașin. Preot cu har, carismatic și foarte activ, inclusiv la Protopopiat, a pus pe tapet și a definitivat multe proiecte în sprijinul comunității pe care o păstorește, între care „Prânzul Ștefanian” și „Masa Bucuriei” sunt cele mai cunoscute și mai apreciate, menționează sursa citată. Am fost Protopopul Săracilor – se autocaracterizează părintele. Pe ei i-am ajutat, cu ei am plâns, cu ei și pentru ei am lucrat Masa Bucuriei. Numai într-un an am dăruit 100.000 de porții de hrană gratuit, sute de încălțări, aparate pentru spital, sute de tone de cartofi. Am organizat zeci de activități patriotice etc.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

2 comentarii

  1. Lumea te judecă pt ce ai facut rău nu pentru ce ai facut bine! Banul e ochiul dracului …Despre vinovătie…sa nu mai vorbim. Ai vrut sa faci un bine: 20 000 la sefu….5000 la tine nu mai vorbi de inscenare. Cu siguranta Dzeu nu vă vrea hoti !

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.