Premierul anunta o compensare de 50 bani/litru la carburanti. Masura se va aplica timp de 3 luni


Premierul Romaniei, Nicolae Ciuca, anunta ca pretul carburantilor va fi compensat cu 50 bani / litru, pentru 3 luni de zile. Jumatate din aceasta suma va veni de la buget. Compensarea se va aplica la pompa si va aparea pe bonul fiscal:

Nicolae Ciuca – premier

Măsura a fost adoptată și de alte țări, implică atât responsabilitatea guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră. Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat”, a spus Ciucă.

Premierul a declarat ca s-a luat aceasta decizie „pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant”:

Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din bani urmând a fi decontați de bugetul de stat”, a explicat el.

La finalul acestei perioade, guvernul va analiza dacă e nevoie de un nou set de măsuri.

Avem de asemenea la îndemână un instrument util, mă refer la OUG privind combaterea efectelor speculative. Măsurile pe care noi le luăm şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele 3 luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii. Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii”, a precizat Ciucă.

Sursa: digi24.ro

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.