Premieră mondială in Bacau a unui spectacol de dans contemporan realizat de coregrafa şi interpreta engleză Tania Sourby

0

O prezentare publică în premieră mondială a proiectului ”Beat’n’Shine”, pus în scenă de coregrafa şi interpreta engleză Tania Soubry împreună cu percuţionistul portughez Nuno Brito, a avut loc, vineri, la Centrul de cultură şi Arte ”George Apostu” din Bacău.

Evenimentul a marcat încheierea ediţiei din acest an programului de rezidenţă artistică ”ArtistNe(s)- dans contemporan” derulat, pentru al cincilea an consecutiv pe parcursul lunii mai de instituţia gazdă în parteneriat cu Centrul de creaţie coregrafică ,,Trois C-L” din Luxembourg.

”Coregrafa şi interpreta engleză Tania Soubry este cunoscută publicului statornic al programelor de dans contemporan din anul 2009, când, în cadrul aceluiaşi proiect, ea a creat la Bacău, în colaborare cu interpretul şi muzicianul Sam Alty, din Noua Zeelandă, spectacolul de dans contemporan ‘Doi oameni vin împreună’ pe care au continuat să-l dezvolte şi să-l prezinte publicului din România, Luxemburg şi Marea Britanie în următorii trei ani. La actuala ediţie ea a dus în atenţia publicului o alegorie coregrafică despre existenţa omului în ritmuri ale vieţii actuale”, a explicat pentru AGERPRES Geo Popa, directorul Centrului de Cultură şi Arte ”George Apostu” din Bacău.

Cea de a doua rezidenţă artistică din acest an ”ArtistNe(s) – dans contemporan” din cadrul parteneriatului Centrului de Cultură ”George Apostu” Bacău cu instituţia europeană de coregrafie din Luxembourg se va desfăşura în perioada 6 august – 4 septembrie 2013, la sediul Centrul de creaţie coregrafică ”Trois C-L” din Luxembourg.

Rezidenţa, susţinută financiar în acest an de Centrul de Cultură ”George Apostu” Bacău pentru manifestarea din Luxembourg, a fost oferită coregrafei Cristina Adriana Lilienfeld din Bucureşti, câştigătoarea concursului de proiecte organizat în acest scop de instituţia băcăuană la începutul anului în curs.

Artista îşi va finaliza prezenţa în cadrul proiectului în 3 septembrie, cu prezentarea informală a proiectului ”Lay(ers)” la Centrul de creaţie coregrafică ”Trois C-L” din Luxembourg

Sursa: agerpres


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.