Prefectura a decis ca o stanca, care pune in pericol 30 de familii din Gura Vaii, sa fie detonata


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat hotărârea privind inițierea demersurilor de înlăturare a formațiunii stâncoase de pe râul Trotuş care, în dreptul comunei Gura Văii, deviază cursul apei spre un mal populat cu aproximativ 30 de familii şi gospodăriile aferente:

Hotărârea dată astăzi e un prim pas, urmând ca planul de măsuri pentru înlăturarea respectivului masiv stâncos să fie transmis spre aprobare către Comitetul Național pentru Situații de Urgență şi Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI. În paralel, potrivit reprezentanților ABA Siret, pe o porțiune de 800 – 900 de metri (malul stâng, erodat de apele deviate ale Trotuşului) va fi realizată proiectarea unei consolidări & apărări de mal, care va intra în execuție în momentul în care proiectul va fi gata şi va fi asigurată finanțarea necesară demarării unei lucrări de asemenea anvergură. ” a declarat prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel

Primăria Gura Văii a încercat, în câteva rânduri, să îndepărteze respectivul obstacol natural, însă echipamentele mecanice s-au dovedit complet ineficiente, în contextul durității ridicate a rocii din componența formațiunii stâncoase. Soluția, avansată inclusiv ca propunere de Grupul suport tehnic al CJSU, este înlăturarea obstacolului şi degajarea albiei prin detonarea respectivei stânci.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPrimarul Viziteu nu renunta la „trenul urban” : „Transportul public local trebuie să devină atractiv”
Articolul urmatorTotul despre jocul Texas Hold’em

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.