Prefectul Bogdanel le-a cerut sefilor din MAI masuri mai dure in legatura cu violenta in scoli

Prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel, a avut o intalnire cu sefii institutiilor de forta din judetul Bacau. Acesta doreste ca angajatii din cadrul MAI sa aplice masuri specifice de combatere, incusiv „masuri punitive” – intrucat cifre confirmă că violența a devenit „un mod de a fi, tolerat atât de elevi, cât și de cadrele didactice care se complac în această periculoasă „normalitate”.

IPJ, IJJ sau Gruparea Mobilă de Jandarmi s-au achitat de activitatea de prevenție, organizând nenumărate campanii de informare în școli, campanii de conștientizare, dezbateri cu elevi & profesori etc. A sosit momentul să schimbăm foaia, mai ales că evenimentele din ultima perioadă reclamă măsuri mult mai ferme și mai directe. În 2022, conform Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, au fost înregistrate 62 de infracțiuni din care 58 în incinta unităților de învățământ: stupefiant este că 75% din infracțiuni au avut loc în școli primare/gimnaziale, preponderent lovire și alte violențe (toate, consumate în incinta școlilor!).

De asemenea, în intervalul 2022 – feb. 2023, lucrătorii Poliției Locale au identificat aproape 80 de elevi din municipiul Bacău absentând nemotivat de la orele de curs, cantonați îndeosebi în zona spațiilor tip „coffee-to-go” apărute, în ultima perioadă, în proximitatea școlilor. Violența școlară nu poate fi „noua normalitate”, chiar dacă – în unele unități de învățământ – atât elevii, cât și personalul didactic s-au obișnuit să conviețuiască cu ea și să o ia drept realitate firească, trecând sub tăcere lucruri care ar consterna și revolta populația. Am solicitat comandanților instituțiilor menționate să definească, în cel mai scurt timp, un plan cu măsuri concrete, să aloce resursa umană necesară și să manifeste intransigență în aplicarea legii în spiritul şi litera ei.” a precizat prefectul Bogdanel


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.