Prefectul Bacaului, Lucian Bogdanel : Solicit Primăriei Bacău să operaționalizeze, în regim de urgență, Rezerva de apă a municipiului, proiect finalizat şi aflat, de mai mult timp, în etapa de recepție a lucrărilor


Printr-o hotarare CJSU, prefectul Bacaului, Lucian Bogdanel, cere primarului sa operaționalizeze in regim de urgenta rezerva de apă a oraşului. Bogdanel spune ca proiectul este finalizat si se afla in faza de receptie, insa nu este operabil. Avaria de luni seara i-a lasat, din nou, pe bacauani fara apa si fara nici o sursa alternativa. Daca Rezerva de Apa ar fi fost functionala, pe timpul reparatiilor, bacauanii ar fi avut un minim de apa necesar :

‘Solicit Primăriei Bacău să operaționalizeze, în regim de urgență, Rezerva de apă a municipiului, proiect finalizat şi aflat, de mai mult timp, în etapa de recepție a lucrărilor. Un oraş întreg suferă, iar această sursă alternativă de alimentare cu apă este momentul să-şi dovedească, în sfârşit, utilitatea.

Aşa cum în repetate rânduri au dat asigurări atât fostul (Necula), cât şi actualul primar (Viziteu), rezerva de apă este terminată, astfel încât ea trebuie pusă în funcțiune spre a-şi realiza scopul pentru care a fost construită: furnizarea de apă potabilă către locuitorii municipiului Bacău, în caz de avarii majore la aducțiunea de la Valea Uzului. Din păcate, o astfel de avarie a avut loc luni seară, deci pornirea rezervei este imperios necesară, mai ales că vorbim despre un obiectiv de investiții finalizat – de o lucrare despre care şi antreprenorul, şi beneficiarul (Primāria Bacău) au declarat că este ireproşabil executată.

Odată cu operaționalizarea rezervei de către primărie – în condițiile în care stația de demanganizare de la Gherăieşti şi reabilitarea celor 93 de puțuri de captare au fost, de asemenea, finalizate – furnizarea apei va putea fi asigurată pentru o perioadă de 2 – 3 zile, timp în care echipele de intervenție de la CRAB vor remedia avaria localizată la Dărmăneşti.

În această dimineață, am convocat CJSU pentru o evaluare rapidă a situației, precum şi pentru a solicita municipalității Bacău – prin Hotărâre CJSU (Hot. nr. 10) – să identifice urgent soluțiile de operaționalizare a rezervei de apă a oraşului. În paralel, instituțiile abilitate vor acorda în acest sens suport tehnic nemijlocit primăriei, inclusiv pe linia asigurării calității apei. Am cerut, totodată, evidențierea cazurilor care necesită sprijin urgent din partea autorităților, pe fondul imposibilității furnizării apei potabile în regim normal. În municipiul Bacău sunt în jur de 3000 de persoane izolate la domiciliu, în context pandemic (carantinați, contacți etc), urmând ca situațiile/cazurile de urgență să fie gestionate de către CLSU, în strânsă legătură cu DSP & ISU. Subliniez că Spitalul Județean de Urgență Bacău dispune, la acest moment, de propria sursă de alimentare cu apă, unitatea medicală fiind la adăpost de orice problemă în furnizarea apei către pacienți şi personalul medical.’ a anuntat Prefectul Lucian Bogdanel


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentAu fost instalate cuburi cu apa menajera in mai multe locatii din Municipiul Bacau | LISTA
Articolul urmatorVesti rele de la CRAB. Trei zile fara apa : “ Având în vedere complexitatea lucrărilor de remediere estimam finalizarea lucrarilor pentru 2 februarie”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.