Prefectul Bacaului, Lucian Bogdanel : „Fără sprijinul actualei guvernări, sistemul public de termoficare al oraşului Bacău ar intra în colaps”


Primarul Municipiului Bacau, Lucian Viziteu, s-a plans la o televiziune ca Thermoenergy nu gaseste gaz pe piata, din cauza ca Guvernul a plafonat pretul. Prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel, l-a atentionat pe primar ca municipiul a primit o suma colosala de la Guvernul Romaniei pentru plata facturii la gaz – 41 de milioane de lei, fiind una dintre cele mai mari sume din intreaga tara. Mai mult, acest fapt a fost confirmat si de colegul de alianta locala – viceprimarul Liviu Miroseanu.

Cu doar 2 luni înainte de sezonul rece, conducerea Primăriei se contrazice pe tema încălzirii oraşului: în timp ce „vicele” anunță triumfal vestea cea bună, că Guvernul dă 41 milioane lei pentru termoficarea Bacăului, primarul USR declară, cu dezinvoltura incompetentului, că acelaşi Guvern ar fi uitat de şcoli, grădinițe & spitale şi că furnizorii de gaz nu dau gaz Bacăului pentru că n-au încredere că executivul de la Bucureşti va suporta diferența dintre prețul plafonat şi prețul pieței (la care gazul este procurat de furnizori)!

Anul trecut, acelaşi nepriceput primar, acompaniat de propaganda jalnică a USR, declara că a rezolvat problema încălzirii Bacăului, ba chiar că a făcut economii „anuale” de peste 20 de milioane lei la gaz (!), printr-o investiție aprobată de fostul Consiliu Local, căreia Viziteu doar i-a tăiat panglica fără să aibă vreo contribuție cât de mică. Guvernul a dat, şi în anii precedenți, bani îndestulători pentru încălzirea oraşului Bacău, deşi atât compania de termoficare, cât şi sistemul public sunt în proprietatea municipalității, nu a Guvernului.

Ce a „reuşit” incompetentul Viziteu? Să piardă bonusul de cogenerare de 8-10 milioane euro, pt că ANRE a încadrat Thermoenergy, firma Primăriei, drept „întreprindere aflată în dificultate”, care nu mai îndeplineşte condițiile de acordare a bonusului. Thermoenergy a ajuns în dificultate din cauză că primarul a refuzat, abuziv şi repetat, să majoreze capitalul social al companiei şi asta ne va costa ca oraş 10 – 15 milioane de euro în perioada următoare (sau falimentul societății, care e tot pe acolo). Să umple consiliul de administrație al Thermoenergy – printr-un simulacru de „selecție”, regizat de propriul cabinet – cu oameni ce au ZERO experiență în conducerea/administrarea unei companii de termoficare, aşa cum un alt primar de tristă amintire umpluse CET-ul, prin 2010/2011, de profesori de religie sau sport (oameni fără legătură cu domeniul energetic!).

În loc să facă investiții în oraş, în loc să rezolve cu aceşti bani problema încălzirii oraşului, Viziteu umblă cu cioara vopsită la televizor, arătând cu degetul spre un guvern care-i alocă cel puțin 41 milioane lei pentru termoficarea Bacăului, de ale cărei servicii beneficiază mai puțin de 25% din băcăuani (restul de 75% au surse proprii de încălzire).Fără sprijinul actualei guvernări, sistemul public de termoficare al oraşului Bacău ar intra în colaps. ” a precizat prefectul Lucian Bogdanel

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

  1. Mare dreptate mai are prefectul . De fiecare dată cand a fost PSD- ul la guvernare Bacăul a avut de câștigat, numai datorită PSD ului.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.