Prefectul Bacaului : „Daca localitatea se afla la 29km de Bacau, puteti circula fara declaratie”

Situatia declaratiei pe propria raspundere nu este clara inca, insa prefectul Bacaului, Liviu Miroseanua a declarat, joi, ca „daca localitatea se afla la 29km de Bacau, se poate circula fara declaratie”. Altfel spus, putem circula in jurul orasului de resedinta ( 30 km ) fara declaratie.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Prefectul a fost intrebat de un cetatean daca este nevoie de declaratie pe propria raspundere atunci cand se deplaseaza din Municipiul Bacau spre Racaciuni, localitate care se afla la 29 km de Bacau :

„Este o intreaga discutie in legatura cu zona metropolitana. Este un subiect pe care o sa-l dezvolt cu alta ocazie. Daca localitatea ( ex Racaciuni ) se afla la 29 km de Bacau nu este nevoie de declaratie. Puteti circula oriunde doriti, singura conditie este sa respectati regulile si daca va aflati la o distanta mai mare de 30km de Bacau, trebuie sa aveti aceasta declaratie „ a spus Liviu Miroseanu

In regulile impuse starii de alerta, se precizeaza ca este nevoie de declaratie pe propria raspundere daca ne deplasam in afara zonei metropolitane a localitatii de domiciliu. Zona metropolitana reprezinta localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi). Municipiul Bacau are o zona metropolitana, iar din aceasta fac parte doar localitatile : Berești-Bistrița, Buhoci, Faraoani, Filipești, Gioseni, Hemeiuș, Itești, Izvoru Berheciului, Letea Veche, Luizi Călugăra, Măgura, Mărgineni,Odobești, Prăjești, Blăgești, Gârleni, Sărata, Săucești, Secuieni, Tamași, Traian.

Intrucat situatia este neclara, unii spun ca exista zona metropolitana altii spun ca nu, unele orase apar in documente, altele nu, prefectul a anuntat ca se poate circula in limita a 30km fata de Municipiul Bacau, fara declaratie.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here